MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KRATKA INFORMACIJA O RADU I PROGRAMU:




Internet radio BLAGOVESTI, je Radio manastira Lepavine, koji se emituje sa Web sajta Manastira Lepavine u proteklih pet godina emitovan je isključivo sa programom teološko - duhovnog sadržaja..

..To je bila dosadašnja a i buduća koncepcija našeg rada, sa namerom da na taj način širimo pravoslavno misionarenje i BOŽIJU REČ, a ne da se bavimo trenutno društveno-političkim aktuelnostima. smrtovnice  Za takav naš koncept rada i programa dobili smo i blagoslov našeg Visokopreosvećenog smrtovnice mitropolita Gosp.Jovana.

Do sada su naši slušaoci uglavnom mogli da čuju tonske zapise (snimke):Svete Liturgije iz našeg manastira, Propovedi našeg Visokopreosvećenog mitropolita Gosp.Jovana nakon Bogosluženja, , usmena svedočenja vernika o iscelenjima koja su se dešavala ispred ikone Presvete Bogorodice Lepavinske ,mnoge teološke i duhovne reportaže, duhovna pojanja i prenos nekih programa sa drugih Internet radija isključivo pravoslavno-duhovnog karaktera, s namerom što uspešnijeg misionarenja u širenju BOŽIJE REČI.

Obzirom da Web sajt Manastira Lepavina, svakodnevno beleži sve veći broj posetilaca, neophodno je napomenuti da naš web sajt među Pravoslavnim web sajtovima ima relativno visok rejting kao npr.; na rejtingu sajtova srpske pravoslavne crkve od 75 sajtova naš sajt se najčešće nalazi između 3. i 7. mesta, na rejtingu sajtova ruske pravoslavne crkve od 850 web sajtova najčešće se nalazi od 35. do 40. mestu, na Blogu Pravoslavne Grčke crkve svih grka u svetu, naš Web sajt i naš radio manastira Lepavine svrstani su na 10. mesto. Kada gledamo engleske pravoslavne web sajtove kojih ima oko 200, naš sajt se nalazi od 8. do 10. mesta. Na njemackim i francuskim sajtovima biljezimo uverljivo prvo mesto. Razlog tako visokog rejtinga našeg Web sajta svakako je doprineo njegov kvalitetan sadržaj (po mišljenju posetilaca) kao i naš dobronamerni misionarski rad u širenje BOŽIJE REČI.  (napred navedeno možete pogledati ako kliknete niže navedene linkove) .

1. Rejting Srpskih pravoslavnih sajtova

2. Rejting Ruskih pravoslavnih sajtova

3. Rejting Engleskih pravoslavnih sajtova

4. Rejting Francuskih pravoslavnih sajtova

5. Rejting Njemackih pravoslavnih sajtova

6. Rejting Grčkih pravoslavnih sajtova

7. Blog Pravoslavne Grčke crkve svih grka u svetu

8. Rejting na otvorenim forum serverima na grupi duhovnost

Sve gore navedeno bili su razlozi zbog kojih smo u prošloj sedmici eksperimentalno na program Radija manastira Lepavine u večernjem terminu od 22:00 do 23:00 časa mogli uživo slušati Glavnog i odgovornog urednika o.Gavrila, sa sadržajem duhovnog karaktera. Broj slušaoca bio je ograničen zbog teh.razloga. Obzirom da su slušaoci dali izuzetno dobru ocenu i iskrenu želju da se sa eksperimentalnog pređe u stalni program. Odlučili smo na taj način obogatiti naš program na radija BLAGOVESTI, koje je preimenovan u Radio manastira Lepavine, ispunivši i želju mnogobrojnih hodočasnika koji posećuju naš Manastir a i onih koji su na različite načine upućivali svoje želje da im se putem radija uživo (a ne snimkom) obrati o.Gavrilo.

Urednik Internet radija BLAGOVESTI ili po novome Radio manastira Lepavine, o.Gavrilo, pokušaće zavisno od Njegovog zdravsvetnog stanja i slobodnog vremena, svakodnevno se obraćati u terminu od 22:00 – 23:00 časa, sa raznim duhovnim sadržajem.

UPUSTVO ZA POKRETANJE RADIJA:

Kliknite na sljedeći LINK i pokrenite radio u programu Winamp ili Windows Media Player

Arhiva radio emitovanja

Pročitano: 24182 puta