MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

NEVIDLJIVO UBISTVO



 
 
 
 
Princip delovanja tzv. kontraceptivne spirale je abortivan. Stvar je u tome sto se pri korištenju spirale začeće ipak dešava, u proseku čak nekoliko puta na godinu, kao što pokazuju raniji testovi na trudnoću (beta HCG).
 
Takodje, spirala ne dozvoljava detetu da se implantuje u maternicu, tako da ono najčešće umire u roku od devet dana.
 
Ako se začeće dogodi dve sedmice pre pretpostavljenog dana početka menstruacije - a spirala detetu oduzima život najčešće u ovom periodu - žena ipak dobiva krvarenje te misli da nije bila trudna, mada je upravo obrnuto.
 
No oduzeti detetu život nekoliko sedmica ranije ili kasnije je u stvari svejedno. Ponekad, u toku borbe za život, dete ipak uspeva da se unedri u maternicu i kod majke se prekida menstruacija.
 
Spirala nastoji da izbaci dete iz maternice i nakon njegovog ulaska. Treba naglasiti da se ni u ovom slučaju ne sme raditi abortus ! Treba znati da spirala ne izaziva rodjenje defektnog deteta.
 
Spirala je strano telo koje izaziva zaštitnu reakciju organizma. Maternica se može upaliti ili inficirati, i infekcija se dosta često širi na jajovode i čak na trbušnu šupljinu. Spirala čak može probiti maternicu.
 
Na jajovodima se stvaraju izraštaji, koji često dovode do besplodnosti ili do vanmaternične trudnoće. Upale koje obuhvataju trbušnu šupljinu izazivaju gnojni peritonitis (zapaljenje trbušne maramice). U ovakvim slučajevima se lako dešava inficiranje krvi (sepsa), koje može dovesti do ženine smrti u mukama.
Zbog zagnojenja maternice mnoge su mlade žene bile operisane i uklonjena im je cela maternica, dakle postale su hendikepirane. Spirala izaziva bolove, snažno krvarenje i anemiju. Zbog malokrvnosti žene postaju blede i razdražljive, gube sposobnost koncentracije, podložne su nesvestici.
 
U Americi je propala većina fabrika koje su proizvodile spirale, budući da su ženama morale da plaćaju obeštećenja zbog štetnih posledica izazvanih spiralom. Ostalo je još nekoliko fabrika, koje izvoze spirale u nerazvijene države.
 
Tablete koje takodje pogrešno nazivaju kontraceptivnim sastoje se od veštačkih hormona, koji zdravu ženu pretvaraju u bolesnu. Ove tablete deluju tako da ženski organizam postaje skloniji obolenju od raka kože, grudi i maternice, izlevanju krvi u mozak i infarktu. Žene postaju podložnije infektivnim obolenjima, jer su hormoni od kojih se sastoje te tablete slicni tzv. kortikosteroidima. Ove tablete unistavaju očni nerv i jetru, te izazivaju poremećaj u procesu zgrušavanja krvi. Žene koje uzimaju tablete da ne bi radjale decu često obolevaju od upale vena, a tromb koji se odvoji od stenke vene prenosi se krvotokom i moze izazvati emboliju pluća, mozga i tome slično.
 
Tablete koje sprečavaju radjanje dece sadrže četiri mehanizma delovanja:
 
1) pokušavaju da ometu proces sazrevanja i izlaza jajčane ćelije, mada se pri korištenju bilo kojih tableta dosta često dešava ovulacija. U slučaju korištenja tablete koje su bile proizvedene krajem 60-ih godina ovulacija se dešavala u 2-10 procenata. Tablete koje se sada proizvode sadrže, u poredjenju sa prethodnima, mnogo manje hormona, dakle ovulacija se dešava još češće;
 
2) tablete oštećuju sluzokožu grlića maternice, pa kroz nju teško prolaze spermatozoidi; no ustanovljeno je da spermatozoidi ipak uspevaju da prodru i kroz oštećenu sluzokožu. Dakle, u slučaju upotrebe bilo kojih tableta dosta često se može dogoditi začeće. Tada počinju da deluju dva smrtonosna faktora tableta:
 
3) tzv. tubarni faktor: tablete smanjuju provodljivost jajovoda. Dakle, devojčica ili dečak začeti u jajovodu često ne mogu dospeti u maternicu u vreme koje je najbolje za njihovo smežtanje u sluzokožu maternice, zbog čega ginu;
 
4) tablete oštećuju sluzokožu maternice, ona se stanjuje, umanjuje se količina žlezda i hrane za dete (glikogen), pa dete gine od gladi.
 
Tableta, kao i sva ostala kontraceptivna sredstva, postala je oružje u antiverskoj, antiživotnoj, antimedicinskoj i antinarodnoj delatnosti. Od nje, i svih ostalih sličnih sredstava, hemijska ("farmaceutska") industrija steče ogromnu dobit.
 
Treba naglasiti da tablete sa dejstvom uperenim protiv radjanja dece ne pomažu ženama sa neredovnim mesecnim ciklusom. Neredovnost ciklusa najčešće nije simptom bolesti. Menstruacija moze zakasniti zato što tog meseca zbog nekog psihičkog ili fizičkog razloga kasni ovulacija. Ove tablete ne mogu odstraniti razlog neredovnog ciklusa i dovode samo do umišljenog poboljšanja stanja, i krvotok koji bi se pojavio sa prekidom primanja tableta ne bi bio prava menstruacija. Situacija bi i nakon upotrebe tablete ostala ista, s razlikom da bi to sredstvo dovelo do mnogobrojnih spomenutih i nespomenutih nepoželjnih posledica.
 
Kao što ste mogli primetiti iz gore rečenog, sva su ta sredstva pogrešno nazvana kontraceptivna: začeće se pri njihovoj upotrebi dešava, a ona oduzimaju detetu život obično u p r v i m d a n i m a nakon začeća. Zbog upotrebe tih sredstava broj oduzetih zivota nerodjenoj deci je isti, ako ne i veći, od onog broja života oduzetih putem abortusa obavljenog "hirurškim" putem.
 
Takodje, ne tako davno je bilo ustanovljeno da i spermicidna sredstva koja sadrze "nonoksilon-9" (a većina ih sadrzi) mogu smrtno delovati na dete kada se dogodi začeće. Nerodjeno dete takodje ubijaju i imlantanti "Depo-provera", različita post-koitalna sredstva i tome slično. Čini se da ubistvena laž nema granica...
 
Rešenje problema planiranja porodice jeste u poštovanju deset Božjih zapovesti.
Treba voleti decu, a ne bojati ih se. Zbog dece vredi podneti žrtve. Treba sačuvati predbračnu čistotu i bračnu vernost.
Bog je jos u Starom Zavetu dao ljudima zapovest: "Ne čini preljube". Znači, treba prihvatiti činjenicu da je polni život van braka nedopušten, a da je u Svetoj Tajni Braka od Boga blagosloven. Brak je neraskidljiv do končine jednog od supružnika. Takodje, treba prihvatiti činjenicu da Pravoslavna Crkva ne blagosilja bračne odnose tokom svih četiriju postova: Velikog, Petrovskog, Velikogospojinskog i Božićnog, kao i uoči srede, petka, nedelje i crkvenih praznika.
 
Ne uzimajte nikakva abortivna i kontraceptivna sredstva !
Ne koristite se sterilizacijom !
Ne sudelujte u vestackim metodama oplodjivanja !
 
Dete ima pravo da bude začeto kao plod prirodne ljubavi oca i majke, muža i žene. Nalazeći se u majčinoj utrobi, dete već ima svoj karakter, svoje crte lica. Ono može da oseća ljubav svoje mame, raduje se, plaši, sluša zvukove. I zato, bez obzira na bilo kakve okolnosti - poželjno ili nepoželjno dete, zdravo ili bolesno - zavolite ga i dozvolite mu da živi.
 
Od redakcije:
 
Aktivisti pravoslavnih organizacija koji nastupaju protiv abortusa korak po korak uplivišu na društveno misljenje.
 
Njih sada osluškuju i državni činovnici, a prisiljeni su da ih uzimaju u obzir čak i njihovi neprijatelji.
 
Ali, pozicija pristalica ogranicavanja radjanja jos uvek je jaka kao ranije. I kao ranije je jaka i njihova agitacija. Sada su glavni naglasak stavili na propagandu kontraceptivnih sredstava kao humane i bezopasne alternative. I evo, moderna žena-političar poziva da se "razvija kontraceptivna kultura, koja čuva od abortusa."
 
Glavni lekar jednog od moskovskih porodilista je priznao: "Što se tiče abortusa, došli smo do veoma ozbiljne protivrečnosti sa Crkvom: treba ostati civilizovanom drzavom i decu planirati, a ne isčišćavati iz maternice" (Komsomolska pravda, 23. 10. 99., br. 198/22177/).
 
Ekonomski raspad u državi i odsustvo perspektive dovodi u iskušenje čak i pravoslavne porodice da sebi osiguraju dostojniji život - a u nekim slučajevima i preživljavanje - na račun manjeg broja dece.
Pravoslavni supružnici se bune protiv ubistva nerodjene dece, ali prema sprečavanju njihovog začeća se odnose mnogo mirnije. Da li je to pravilno ?
 
Doktor medicine Ala Lisec sa svog profesionalnog stanovišta jasno odgovara: "Kontracepcija nije rešila problem abortusa niti u jednoj državi sveta... Većina ovih tzv. kontraceptivnih sredstava automatski ubija decu u slučaju njihovog začeća. I spirala, i hormonalne tablete, i "Depo-provera", i implantanti - sve je to abortus !"
 
I ne samo to, nego je upotreba niza kontraceptivnih sredstava krajnje opasna po zdravlje. Čovekov organizam kao da se osvećuje za nasilje nad njim. O štetnosti ponudjene produkcije ne mogu da ćute čak ni pristalice i propagandisti kontraceptivnih sredstava: "Za ime Božje, ne slušajte svoje bake i majke koje vas plaše da ce vam zbog hormonalnih tableta narasti brkovi kao kod Budjonog (ruski revolucionarni heroj sa dugackim brkovima, nap. prev.), a da ce vam linija biti kao kod Krackovse" (poznata debela glumica u Rusiji, nap. prev.), - huleći na stranicama Ekspres gazete (jul 1998., br. 28/185/, str. 27) govori lekar-ginekolog Centra za planiranje porodice i seksualno obrazovanje mladeži. - "Ranije je možda tako i bilo. Ali sada se koristi vec četvrta generacija hormonalnih tableta. Smešno je plašiti se takvih posledica..." Ali, odmah zatim on informise o unutarmišićnim prolongovanim (što znači namenjenim za duži rok delovanja) injekcijama kontraceptivnih sredstava: "Upozoravam da injekcija moze dovesti do narusavanja menstrualnog ciklusa. U ovom smislu tablete su bezopasnije... Od injekcija se žene oporavljaju duže od tableta. Osim toga, odmah nakon prekida korištenja preparata sposobnost za začeće se ponovo uspostavlja relativno dugo - u toku godine dana.
 
" O kontraceptivnom preparatu "Norplant", koji kosta od 100 do 150 dolara, sa rokom delovanja pet godina, saznajemo: "... Lično meni je sumnjivo to što zapadne firme zdušno zatrpavaju "Norplantom" slabo razvijene države radi ograničenja radjanja. Mislim da se prema tom preparatu treba odnositi veoma oprezno."
 
"Ponekad se pigmentne fleke odjednom pojavljuju kod žene koja uzima kontraceptivna sredstva", saznajemo iz nevinog članka o tome kako negovati kožu lica (Klijent je uvek u pravu, 1999., br. 34, str 14). U članku je to povezano sa "buntom hormona".
 
"Dvadesetpetogodisnja Svetlana iz Sankt-Peterburga umrla je zbog koristenja kontraceptivnih pilula", saopštile su novine Novije izvestija (7. 2. 98., br. 23/62/). Kontraceptivna sredstva su postala razlogom infekcionog alergijskog encefalita, pneumonije i intoksikacione miokardiostrofije. Iz pisma Svetlaninih roditelja: "Nakon zavrsetka konzilijuma u sastavu profesora i u prisustvu troje nasih rodjaka, bilo nam je zvanicno saopsteno da je bolest posledica koristenja kontraceptivnih sredstava."
 
"Čuvanje reproduktivnog zdravlja", što znači odvlaćenje pažnje od stvarne brige o ženskom zdravlju i usmerenje na propagandu protiv radjanja dece, dovelo je do povežanja anemije (malokrvnosti) medju trudnicama (u 1990. g. - 12%, u 1996. g. - 36%), povećanju neplodnosti (1991. g. - 48,7 po prvom pregledu na 100.000 zena, 1996. g. - 56,5), povećanju narušavanja menstrualnog ciklusa (1991. g. - 154 na 100.000 zena, 1996. g. - 367), raka mlečne žlezde (1991. g. - 40 na 100.000 zena, 1996. g. - 50), raka grlića i tela maternice (1991. g. - 40 na 1000 zena, 1996. g. - 50), pišu novine Sovjetskaja Rusija (7. 10. 99., br. 117/11860/).
 
Kako tvrde specijalisti, zadnje tri brojke mogu biti direktno povezane sa upotrebom hormonalnih kontraceptivnih sredstava, posebno injekcionih, poput "Depo-provera", ili imlantantih ("Norplant"), koji se naročito snažno reklamiraju od onih koji "planiraju porodice".
 
Čine se dovoljna dva-tri članka na ovu temu pa da svako bez zadržavanja i osvrtanja brzo prodje pored sličnih ponuda. Ali ljudi, medju njima i pravoslavni, nastavljaju da truju sebe i svoje nerodjeno potomstvo svakakvim otrovom, čineći, možda nesvesno, najstrašniji greh ubistva i samoubistva.
 
Ala Lisec
 
prevod: Jelena Zaričnaja
 
tekst objavljen u časopisu “Mir Božji”, br. 1 (6), 2000. g. 

Pročitano: 15075 puta