MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Drnovšek najavljuje propast sveta



Predsednik Slovenije najavljuje propast urbanog sveta i pročišćavanje čovečanstva kroz trpljenje i katarzu. „Televizori će se ugasiti, kompjuterski sistemi raspasti, bežični telefoni ućutati, električne veze biće prekinute…

Scenario je strašan i moguć, a to ne govorim zato da biste se sada plašili i tresli zbog budućnosti. Samo upozoravam na to da su temelji na kojima smo izgradili svoj svet veoma krhki”, piše građanima Slovenije njihov predsednik Janez Drnovšek na svom portalu www.gibanje.org. Drnovšek je nedavno osnovao civilni Pokret za pravednost i razvoj, u čijem je vlasništvu pomenuti portal. Na njemu, u rubrici „Misao dana”, Drnovšek dodaje da čovečanstvo čekaju brojne katastrofe, od kojih je neke moguće najaviti, a druge ne, i da će se čovečanstvo ovoga puta pročistiti kroz trpljenje, koje će ljudima podizati svest, a svet će se tako menjati. Zbog toga Drnovšek preporučuje građanima da nađu ravnotežu i duhovni mir.
Jedan od ciljeva predsednikovog pokreta jeste i da podigne svest čovečanstva i tako pokuša da ga spase od propasti, za šta je pre svega bitan duhovni razvoj, kroz očuvanje unutrašnjeg mira u svim situacijama. Drnovšek piše da pozitivna energija može da promeni svet i namerava da podružnice Pokreta proširi po Sloveniji i svetu. Drnovšek piše i da će se, kada dođe do svetske katarze, postojeći dobar i loš svet razdvojiti.

Neke od tema kojima se bavi Pokret jesu i klimatske promene, briga za životinje, zdrava prehrana i ekološka proizvodnja prehrambenih proizvoda. Predsednik Slovenije nedavno je građanima savetovao da se odreknu mesa i dodao da je, i pored ranije utvrđenih metastaza u organizmu, prestao da odlazi kod lekara i da je počeo da se leči sam.

Drnovšek je poslednjih meseci išao u zvanične posete uglavnom energetskim i verskim centrima u svetu, od jezera Inka, Titikaka, preko Indije, do Izraela.

Posle njegova dva predloga o rešavanju statusa Kosova, odbijena i u Srbiji i na Kosovu, predsednik Slovenije počeo je da se bavi rešavanjem sudanske krize u Darfuru, čime se i dalje intenzivno bavi. (B92)

preuzeto sa http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/3/29468/

Pročitano: 5586 puta