MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

U EMISIJI "MALA CRKVA" GLUMCI ČITAJU DUHOVNE POUKE IZ KNJIGE "DUHOVNI RAZGOVORI-KNJIGA DRUGA"




< < < klikni

“Ne bih da Vas ometam, ali od kad sam stupila u kontakt sa Vama, osećam se kao preporođena. Pitala bih Vas šta za hrišćanina znači zdrav koren vere? Pomozite mi i posavetujte me, da ne zalutam ponovo”. …

”Zdrav koren vere je, između ostalog , podvig odricanja, od mnogo čega ovozemaljskog. To mnogima izgleda teško, ali je to jedini put koji čoveka vodi u rajska naselja i život večni. Naravno da se to ne može postići odjednom, nego postepeno, uz Božiju pomoć i čovekovu čvrstu volju da se ne vraća na stari, grehovni način života.”...


Ovo je samo dio jednog od dijaloga iz knjige „Duhovni razgovori -knjiga druga“ nastale iz razgovora koje je arhimandrit Gavrilo Vučković vodio putem interneta sa svojim sagovornicima i davao odgovore na brojna pitanja  savremenim bogotražiteljima.

Knjige „Duhovni razgovori “ je dragocjena svjetiljka na putu vjere i duhovnog odrastanja, koja kao putokaz svijetli u rukama o. Gavrila.

Poslušajte dijaloge  iz knjige „Duhovni razgovori -knjiga druga“ emitovane u okviru radio  "SLOVO LJUBVE “ emisije" Mala Crkva", koje čitaju glumica Sonja Kolačarić, Dušan Todorovi i Uroš Nikolić. Dijaloge odabrala i emisiju uredila Ljiljana Sinđelić Nikolić.


10. Februar, 2011

Pročitano: 30032 puta