MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CCCLII)



PORUKA OPTINSKIH STARACA NA TVOM MOBILNOM TELEFONU

o.Gavrilo - „Oni koji žele da od Optinskih Staraca svako jutro besplatno dobiju SMS poruke sa duhovnim poukama, mogu da se pretplate za slanje poruka. Da bi izvršili pretplatu, neophodno je da se na broj + 7 (903) 797-60-93 pošalje obična SMS poruka sa tekstom o p t i n a ili o p t i n a“,- saopštava saйt Optinoй Pustыni ( http://www.optina.ru/ )

Slanje poruke vrši se jednom dnevno (u 9 časova ujutro). Za slanje poruka mogu da se pretplate svi stanovnici Rusije.

· Da bi se obustavila pretplata za poruke, neophodno je na ovaj broj poslati broj „0“;

· Da bismo ostavili svoj opoziv, savet ili predlog, na taj broj se šalje "otzыv", zatim razmak i onda tekst saopštenja;

· Slanje poruke je besplatno. Međutim, za radnje: Pretplata, Odgovor, Opoziv – plaća se kao za običnu SMS poruku, prema tekućem tarifnom planu korisnika.

Prevod s ruskog Tankosava Damjanović
14 april 2011 god.
izvor: http://www.hram-evenkya.ru/fnews2.php?id=5167

o.Gavrilo NAPOMENA: Svaki komentar koji se ne bude odnosio na postavljenu fotografiju biće obrisan. Takođe, molim Vas da ne kopirate druge tekstove i onda ih stavljate u komentare, nego svojim rečima – svako za sebe, bez diskusije sa drugim komentatorima i iznošenja kritika na račun drugih - napišite svoj komentar. Izbegavajte i postavljanja linkova na razne klipove sa You Tubea.

Svako ko bude vređao ili širio mržnju na verskoj, nacionalnoj osnovi biće udaljen i banovan. "Svoje čuvaj tuđe poštuj"

Ovde je mesto samo za komentare na postavljen tekst. Molim Vas da poštujete ovu napomenu

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.



Dimitrije Komadara
Pomaze Bog oce! Blagoslovite! Pa ovo bih bilo super i kod nas da ima,samo sa nekom prihvatljivom cijenom. Bilo bih korisno!!



Lana Vasovic
Pa, ne znam bas!Prva asocijacija kad sam pročitala ovaj tekst je na onaj metalni glas koji, kad okrenete broj informacija čujete: "Pink..današnja temperatura je 13 stepeni celzijusa, vlažnost vazduhaje 70 promila, vjetar duva brzinom od 6 m/s...hvala na pozivu. Pink.". Nekako mi je ovo suviše komercijalizovano. Ja više volim knjigu. No, dobro, ako jedna ovakva poruka nekog probudi iz čamotinje, onda je to korisno.


Sladjana Stamenkovic-Brnjilovic
Volim knjige,duhovne ,ovako preko fejsa, a daje dam se jos duhovne hrane na tacni za spasenje oce dal moze i iz Srbije preko mobilnog blagoslovite.



Stamenko Mijatović
Jedna od POUKA Optinskih staraca:
"Pre nego što nešto kažete, razmislite neće li vaša reč ili delo ožalostiti Boga ili vašeg bližnjeg."

U moru SMS poruka koje se šalju ova i slične POUKE su melem na dušu , pogotovo jer ima dosta ljudi koji ne koriste internet ili nemaju priliku da nabave knjigu. Većina će ovakvu poruku proslijediti svojim prijateljima i poznanicima pa mi je ovo još jedan od načina širenja Božije riječi...gotovo brzinom misli .

Tankosava Damjanovic Pomaže Bog, oče, blagoslovite! Samo da javim da će tekst sa detaljnijim informacijama o ovom, potpuno nekomercijalnom duhovnom poduhvatu, ako Bog da, biti preveden u toku dana. Koliko vidim ovaj projekat "Dobra reč" već ima preko 9.000 pretplatnika.Iz teksta se vidi da je projekat potpuno nekomercijalan i da niko od ovoga nema zaradu. Slava Bogu za sve! Svako dobro od Gospoda!


Milena Madzar Brate Stamenko jako ste ovo lijepo rekli,nije se s tim igrati kad su ovako svete stvari u pitanju,mozda bi i ja tako pomislila da je to stavio na profil neko od nas obicnih ljudi,ali kad je stavio Nas Otac Gavrilo rijeci su suvisne,jako lijepo bi bilo kad bi se moglo i u nase krajeve,Srbija i Republika Srpska'ako moze svakako nas obavijestite,jer bi to bilo vrlo korisno za svakog sigurna sam.Blagoslovite Oce sve nas'


Vladislava Vasic Thiel
Dobro je da se što više čuje riječ Božija, nikada se ne zna čije će srce dotaći i koga će spasiti. Slava Bogu!
 



Dunja Neda Pomaže Bog,oče Gvrilo! Pomaže Bog,braćo i sestre! Ima li išta lepše nego uvek čuti reč Božiju - pročitati,čuti ili videti...? Slava Gospodu za sve!



Sandra Isidorovic
Pomaze Bog oce Gavrilo, pomaze Bog sestre i bracu po Hristu!Meni je pomoglo, kad sam zivela u manastiru, da mi je pokojna moja sestra, monahinja Serafima rekla da slusam radio Svetigora, tu su bile molitve, jutarnje i vecernje molitve cak i liturgija.


Nenad Badovinac SMS, to je onaj kratki signal na mobilnom, koji obično ne stigne ni odzvoniti do kraja, a ja već petljam prstima po njemu kako bi što pre video ko mi piše. Kada bi ujutro na njega dosla SMS poruka sa opisom svetitelja iz Prologa za današnji dan, tada bi me mobitel podsetio da je dan mog rodjenja prvenstveno posvećen nekoom svetitelju, i da je 31.12. posvecen prvenstveno nekom Božjem ugodniku. Istina je da imam Prolog, eto stoji u drugoj polici odmah do zida u ormaru u sobi, ali zasto je prasina na njemu, a na mobitelu je ekran uvijek čist? Nekoliko puta sam se pokušao naterati da redovno čistim prašinu sa Prologa i to na način da ga čitam, ali bezuspešno, no ekran mobitela je i dalje uredno uvek čist..

Saša Lazić
Eh kad to ne bi bilo samo u Rusiji nego i kod nas...to bi bio još jedan brži način pristupa vjernicima.. a svakako nije neizvedivo...

 
 
Natasa Ilic Milovac Pomaze Bog Braco i sestre, Blagoslovite oce Gavrilo! Ja iskljucujem mobilne telefone svako vece, a pozdravna poruka pri ukljucivanju mi je "Gospode Isuse Hriste, Boze nas, pomiluj nas!" tako pocnem dan. Bozja rec, mudre misli, uvek i na svakom mestu su dobro dosle.



STATISTIKA posećenosti posta na Fejsbuk profilu oca Gavrila:

Pročitano: 3396 puta