MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDVIII)



ŠKRINJARI: UKLETA KUĆA POKRAJ KRIŽEVACA (NEDALEKO OD MANASTIRA LEPAVINE)

o.Gavrilo >>> Škrinjari: Ukleta kuća !! - Forum.hr

Evo jučerašnji događaj me potaknuo na duboko razmišljanje o ovoj "kući duhova", kad bi mi netko spomenuo prije par godina da je to "kuća duhova", smijao bih mu se, no prije god, dvije,.. sam počeo vjerovati u "duhove" barem što se te kuće tiče, ali ne i opčenito. Ali sada definitivno vjerujem da tamo nešto zaista postoji, bilo to duh, pojava ili nešto treće, ali da je zabrinjavajuće i nerazjašnjivo, jest.

U toj kući je živjela jedna obitelj koja se odselila jer nisu mogli trpjeti te glasove, krikove, pojave i slično. Kasnije su mnogi pokušali ući unutra, dobro, istina je, mnogi su i uspjeli, ali ne sjećam se da je itko tko je unutra onako hrabar ušao, da je jednako hrabar izašao, nasuprot, svi su izašli u ogromnom strahu, plaču, uznemireni i prestrašeni, a navodno je bilo i smrtnih slučajeva. Vlasnik je 1998. godine rekao da će kuću prodati po mizarnoj cijeni onome tko provede cijelu noć tamo, no eto, prošlo je 12 godina od te ponude, i kuća i dalje stoji prazna i napuštena, ili ipak nije prazna? Hm, teško pitanje.

No eto kad malo bolje razmislimo, da u toj kući zaista nema ništa, garantiram da bi se već neki beskučnici, cigani (ispricavam se na izrazu) i slični odavno doselili unutra i normalno živjeli. Dakako, svi koji nešto znaju o toj kući, koji su imali iskustava i najbliži susjedi, boje se govoriti o tome i kao da nešto skrivaju.

Ima li netko još nekih informacija?
Ima li netko da je bio tamo u toj kući?
Ima li netko neki doživljaj iz te kuće?
Poznajete li nekoga da je tamo bio?
Kakve ste priče čuli od onih koji su bili?
Biste li se usudili ići unutra po danu/po mraku?
Vjerujete li uopće u ove pojave kojima mnogi svjedoče?

..samo da započnem raspravu pitanjima, nije obavezno ništa, pa tako ni odgovarati na njih, ali htio sam olakšati.

p.s. Ispricavam se moderatorima ako sam na krivo mjesto stavio ovu temu ili ako tema već postoji, no ja na nju nigdje nisam naišao pa sam otvorio novu! Ako je slučajno na krivom mjestu, premjestite ju na pravo, a ako već postoji, svejedno molim da ne obrišete ovu. Hvala !
 
Klikni na fotografiju za uvećanje slike







Saša Lazić A možda se nekada netko bavio kojekakvim prizivanjima koječega pa eto zla...U mom rodnom selu je sedamdesetih godina u jednoj kući nedaleko moje, bavili se tim prizivanjem koječega pa su i uspjeli, a tada je počelo zlo, to nešto je pobacalo pune buradi vina iz podruma na dvorište, sav mladi luk u bašči okrenuo naopačke, zeleno u zemlju bjelo van, kuma što bio beba u kolijevci okrenuo u kolijevci naopačke a on nije pao dolje no ostale su mu posljedice ...Kuću su zatvorili žandari kada se osvjedočili i pozvali sveštenika, on nije mogao to odvratit pa došlo više sveštenika i na kraju je jedan uspio, a baka kaže da je taj sveštenik, ne znaju odakle došao, čitajući molitve plakao jer je to nešto vidio u prostoriji i nakon žestoke muke, plača i borbe uspio...zapis o tome ima u tadašnjim novinama...tata se također toga sjeća jer su dolazili mnogi i gledali ta čudesa svojim očima...

Radomirdrugi Vucic To je funkcionalno mjesto za stambeni prostor i lako je za uredit sudeći po slici, a blizu je i saobraćajnici kao što piše u komentaru. Vidi se da ima struje ( vidi žice), a ima i vode.To je kraj bogat vodom. A, recimo, mogli bi se podsjetiti da ima cjelih gradova koji nemaju sređenu infastrukturu, pa ih niko ne proglašava ukletim.


o.Gavrilo Ajd, ti brate Radomire dođi ti barem jednu noć da prespavaš u toj kući, a verujem da ako budeš zainteresovan da je kupiš a verujem da vlasnik kuće da će ti je u upola cene vrednost kuće sa popustom prodati.


Radomir Vucic
Oče Gavrilo, kuća je super. Čak ima drveće i žbunje već posađeno oko okućnice. Možda treba malo pokositi okolo, obrezati grmlje itd. Ovo govorim, jer recimo u mom rodnom kraju imamo istu takvu jednu od rata opustošenu kuću i izgleda mnogo "ukletije". Za nekog stranca mogla bi biti kuća duhova, ali to nam je porodična kuća.


Rada Adamovic
Nažalost posle ovog zla što smo doživeli,mnogo je takvih kuća.Ja bih rekla praznih bez života u njoj,to su tzv.uklete kuće,ili su svi postradali ili su se odselili.Moja kuća u centru Bos. Krupe se može sada nazvati ukletom jer je prazna a niko se ne misli vraćati u nju,ako Bog da.Nikad ne bih zažalila za njom.Oče Gavrilo,blagoslovite mene grešnu,Amin.


o.Gavrilo Setih se sada brate Radomire da bi dobro bilo da ti sa ekipom na čelu sa tvojom bivšom ditektoricom TV programa na RTRS Mirom Lolić Močević da napravite emisiju o toj ukletoj kući ali snimanje da bude posle pola noći.


Daliborka Pesut Mandic
ko zna sta se sve tamo izdesavalo,i zasto "nemirne duse" nemogu da se smire da bar moze da se ocita molitvu i okadi kucu tamjanom, dvoriste okolo ,mozda bi manje bilo uznemirenih zvukova...sam Bog zna sta je tamo...


Mirjana Jovicic
‎"Juriš braćo, ja za vama - bežte braćo, ja pred vama." Uh!jedva skupih hrabrosti da ovo pročitam.



Natasa Ilic Milovac
Hvala Bogu pa nemam takvih dozivljaja. Radoznali ljudi pa jos idu da provere price. Kucu ocigledno treba osvestati i ispitati, a ljudima smiriti mastu. Ipak Vi Oce znate mnogo vise o tome.





Ova tema do 15.9.2011 god. ima 8786 poseta


Pročitano: 6992 puta