MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDX)



Manastir Lepavina

o.Gavrilo Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski G. Jovan i Arhimandrit Gavrilo, nastojatelj manastira Lepavine, u razgovoru tokom jučerašnjeg dana, 17. IX 2011. godine, u manastirskoj porti.



Jovan Hrnjakovic
Obostrana uteha i radost + + +



Drago Savcic
slava Bogu



Milena Puaca
Slava Bogu.



Dal Santo Pietro Walter
chi sono questi due



Petričević Rade
Slava Bogu na visinama. Neka vam milostivi Gospod podari svako dobro.



NemanjaiDanijela Mladenovic
Oce, nas Mitropolit likom podseca na pokojnog ep. Savu Vukovica. Neka bi Vas Gospod poziveo u vekove i ovencao kao prave svetionike nase Crkve pravoslavne.



Gordana Klaric
Slava Bogu!



Natasa Ilic Milovac
Slava Bogu! Prava uteha za oko i dusu. Svako dobro od Boga.



LJiljana Botić Vilotić
Pomaže Bog oče Gavrilo! Slava Bogu na visini ,a mir i dobra volja među ljudima.



Ivan Dabizljevic Kao dva andjela. Divno.



Vudrag Brankica Tako umirujuće djeluje na čovjeka .



Aleksandra Milic
To je njihov mir, mi nas tek treba da steknemo



Aleksandra Saška Gordić Kako smirujuća i opuštajuća slika. Čak i ovako se može osjetiti mir i spokoj koji vlada u manastiru i životu manastirskom.



Dunja Neda
Bogu hvala i Presvetoj Majci što su nam podarili tako divne svetitelje i Oce koji nas usmeravaju na puteve Gospodnje.Neka im Gospid podari dug život u zdravlju i duhovnoj radosti.Amin! Bože daj!



Dragana Berak Kao da dva anđela razgovaraju na zemlji......



Dusica Zivojinovic
Slava i hvala Gospodu Bogu nasem, da imamo ovako divne Bozje ugodnike i molitvenike i zastupnike pred Gospodom nasim!



Petričević Rade
Slika je tako umirujuća i velika Božja blagodat se vidi u njima. Gospode, poživi ih na mnogaja ljeta. Amin



Mirjana Jovicic Blagoslovite o.Gavrilo način na koji nedostojna doživljavam ovu sliku, kad god je pogledam. Dva dobra pastira divane u krugu svetinje, na čistom vazduhu - istovremeno dok se u mnogim bircuzima širom sveta ugovaraju poslovi biznismena opterećenih zgrtanjem zemnog blaga.Pogled na ovu sliku odnosi me u svet Antičke Grčke, čiji najveći mudraci svoju "ostavštinu" stvoriše šetajući po prirodi...Tu, Antičku mudrost su u svojoj mladosti dobro proučili Sv.Jovan Zlatousti, Sv.Grigorije Palama i još mnogi svetitelji, koji su ta znanja zamenili Istinom, čvrstom verom u jednog Boga i svojim neporočnim, jevanđelskim životom. Ostavili su neprocenjivo duhovno blago o suštini života, Vere Hrišćanske i suštine Svete Trojice - čovečanstvu, a sebe ugradili u večnost.Molitvom i verom na delu pomozimo, da u ovim poslednjim i veoma teškim vremenima Gospod da krepost i mudrost ovim našim dobrim pastirima, i da ih mimoiđe patnja i zlo, kroz koje je prošao Sv.Jovan Zlatousti.

Stana Meseldzija Hvala Bogu za sve.Kako ih divno videti složne umilne i tako sve odiše nekom milinom smirenjem i ljepotom-i đaci i profesori a posebno saveti i beseda Mitropolita Jovana i oca Gavrila ,predavanje oca Vasilija-same mi suze od miline i samog sjaja i ljepote u našoj divnoj svetinji manastiru Lepavini.Neka ih Bog čuva i Presveta Bogorodica sve !AMIN!



Ova tema ima 11396 poseta na fejsbuk profilu o.Gavrilo

Pročitano: 2983 puta