MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDXLII)



Manastir Lepavina

o.Gavrilo Fotografija unutrašnjosti obnovljenog hrama manastira Lepavina. Fotografiju je snimio fotograf Darko Radanović, 31. oktobra ove godine.



Branislav Kapetanovic
Zastaje dah....



Ivana Senic divno...



Jasna Andjelkovic
PRELEPO



Slavica Radjevic
Kako sve odise belinom i cistocom,kao dusa andjela.Oce,hvala Vam Sto nas svaki dan obradujete necim lepim,posebno ovaj hram,Preciste Bogorodice Lepavinske,gde ste deo svoje duse ugradili u obnovu,puno pozdrava,a mila Bogorodicica,da Vas cuva jos vise.


Ljubica Koncar
Veoma lepa promena...



Milena Trifunovic
Prelepo je...



Dragica Mamić
Slava Bogu!



Izabela Knezevic
Ljepota,mnogo bih voljela da dodjem slavica Bern



Hadži-Marija VIDojković
Svetlost svetu



Dragana Ristanić
Prelepo je!



Ivona Vanja Jokanovic
Ovo je neizrecivo lepo. Hvala dobrom Bogu na ovome



Miladinka Misic Kako je lepo! Odmah sam poželela da budem tamo na Liturgiji. Iako je Moskva tako daleko od vas, zahvaljujuci Internetu, svako veče smo sa Vama oče Gavrilo i molimo se sa Vama presvetoj Bogorodici. Hvala Vam Oče na svemu. Neka Vam Bog da zdravlja i dugo, dugo da nam poživite. Presveta Bogorodice Lepavinska spasi nas!!!


 

Mirjana Jovicic
Mirjana Jovicic Sa svima delim osećaj divljenja. I meni zastaje dah od pogleda na sjaj i čistoću ove svetinje.U jednom momentu krenuše mi suze...Koja radost treperi u srcu našeg dragog o.Gavrila, koji pamti u kakvom stanju je bio ovaj manastir kad je zakoračio u njega? Koliko je truda uloženo u obnovu - da ova svetinja živi punim intenzitetom duhovno, fizički, ekonomski - preporođena, na slavu Boga i Bogorodice lepavinske.Molitvama sviju nas, neka i celo bratstvo manastirsko, blista u zdravlju, snazi, da se s' Neba izliva na njih sve, obilje blagodati Duha Svetoga na mnogaja ljeta još.


Svjetlana Djuric
Gospode Boze podari mi zdravlja da dodem i poklonim se ovoj Svetinji....



Mirjana Bosancic
Slava Bogomajci , zaista prelijepo, evo uljepsan mi je ovaj dan koliko se radujem ovoj ljepoti gdje nas majka Bozija uvek docekuje!



Milena Puaca
Velicina Gospoda izvire iz svkog kutka svetinje,daje osjecaj da smo tu sa njim ,daje nam mir.ljubav ,sigurnost ma koliko daleko dasmo od svetinje njegove.



Mira Radič
preljepo je



Slobodanka Gacanovic Prelijepo, svijetlo kao na nebu.....lijepa promjena iako je i onako začađeno od tamjana i svijeća odavalo neku vrstu sjaja i osobene svjetlosti.



Natasa Ilic Milovac
Precisto, prelepo, rajski. Zaista sam vrlo iznenadjena koliko drugacije izgleda svetinja, prelepo. Boze daj, da se brzo prikupe sredstva i za fasadu i da se uskoro divimo i slici spoljasnjosti hrama a i da uskoro i sama dodjem da se ponovo poklonim Presvetoj Majci Bozjoj Lepavinskoj.


SNEŽANA BARIĆ
Dom je tamo gde je Duša!



Sasa Bjelosevic
ovo se oče mora videti uživo,daj Bože da naše duše budu ovako bele ičiste amin.



Neda Knezevic
preljepo je stvarno.



Nenad Badovinac Svake Nedelje za vreme Liturgije prostorne diimenzije lepavinskih zidova i svodova se promene... Tada to ovako izgleda. Kao da se u crkvi pojavi još jedan izvor Svetlosti.



Vladan Mašić Prelepo,na slavu Boga.



Milo Mandic
lijep ikonostas




Petar Milenković Uoči Lučindana, i nije mogla fotografija ispasti bolje.Gospod blagoslovi, uoči praznika snimljene snimke. Gle i dnevna svetlost i prelamanje svetlosti i objektiv u pravo vreme na pravom mestu. Ja ne vidim da se uključio blic. Nije li?


Marija Sovilj
Zrace Ikone svom svojom lepotom..kao da lebde u vazduhu.



Sladjan Lazić
Ljepota Božija! Svaka čast! Ako Bog da, do skorog viđenja u Manastiru Lepavini!



Snjezana Trbić-Damjanović bozanski,bila sam i opet cu doci...pozdrav o.Gavrilo.



Dragoslav Lovre Prelepo je O.Gavrilo da Vas i Bratiju Manastira Lepavine Presveta Bogorodica i Gospod Bog poživi na mnoga ljeta u zdravlju.



Mea Culpa Prelijepa crkva



Milena Madzar
Prekrasno.



NemanjaiDanijela Mladenovic
Bruje tiho zvucna zvona,javljajuci mio glas, uz slavopoj sa amvona Hristos sebi zove nas... Tako pojemo u ovoj pesmi a tako se i na Svetoj Liturgiji, i u ovom Svetom hramu svi koji zaista veruju, srecu sa samim Hristom, preko Tela i Krvi Njegove. Svetinja prica sama za sebe a verni,koji su posetili Lepavinu, svedoce tu istinu. Nadam se da ce i nas, malene i nedostojne, Gospod udostojiti blagoslova Presvete Bogorodice sa ikone Lepavinske i blagoslova Oca Gavrila sa bratijom.Svi Sveti, satvorite sa Bogorodicom molitvu da se spasemo.

Gordana Mandic prelijepo sve je isto a opet drugacije kao i mi kad se vracamo iz manastira dodjemo losiji a odemo bolji dodjemo s tamom a odemo sa svjetloscu dojemo siromasni duhom a odemo s najvecim bogatstvom-nadom i vjerom da se Bogorodica smilovala i nama gresnim i da nas zastupa kod BOGA bar se ja tako osjecam Gospode pomiluj me gresnu presveta Bogorodice spasi i pomozi


Ljubinka Kalaba Kovačević
Kako je drugačije od onog što pamtim i koliko svjetlosti, zaista sam bez riječi.



Sladjana Brnjilovic Blista nasa svetinja sva u sjaju ,Boze sacuvaj nam oca Gavrila da i mi duhom zablistamo.



Saša Lazić
Pa zaista fantastično, kada smo unutra prelijepo je ali sad slika još više dočarava lijepotu... Još da ju obnovimo i sa vanjske strane...



Biljana Šeparović
Dao Bog da ova predivna čistota, svjetlost i svetost odavde sa ovog presvetog mjesta poteče i prekrije svo crnilo i one koji ga stvoriše i nametnuše našem jadnom napaćenom narodu, da odahnemo od sebičnjaštva, duhovnog siromaštva i zločestih misli i djela, pohlepe i mržnje. Da ih prosvijetli i preobrati u svjetlost i čistotu.




Magdalena Rujak
Predivno je! Slava Gospodu!



Svjetlana Vukovic
Hvala Gospodu na ovoj ljepoti,hram je predivan sad se jos vise radujem ponovnom dolasku kod vas.Sve najljepse za vas oce Gavrilo i svako dobro od Gospoda zelim



Slavica Todić Stevanović
kako je lijepo....predivno...puno svjetlosti...



Vesna Jovanovic Sve je tako lepo! Presveta Bogorodice lepavinska, moli Boga za nas!



Snezana Nikolic
preljepo



Aleksandra Saška Gordić Pomaže Bog, blagoslovite oče Gavrilo. Manastir je prelijep, ostala sam bez daha!Tako je svjetlo i čisto, tako balaženo. Oči su mi se napunile suzama! Ne mogu riječima opisati svoja osječanja. Savršeno, prečisto,Bože blagoslovi nas.


Vedrana Krmar-Tepavac
PREDIVNO!!!



Rade Šlivić Ovo je predivno napravljeno oče Gavrilo. Na prvi pogled nisam ni prepoznao, meni se čini kao da je sada puno više prostora nego prije, valda je bela boja dala veću otvorenost. Hvala Gospodu, i Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj. Sve najbolje vam o. Gavrilo kao i bratiji želimo u obnovljenom Božijem Hramu. Pozdrav uz puno Božijeg blagoslova.


Stanislava Stankovic Jovanovic
prelijepo



Vladislava Vasic Thiel
Naš dragi manastir u novome ruhu zahvaljujući trudu oca Gavrila i bratstva manastira Lepavina, potpomognuto prilozima vjernika a vođeno i blagosloveno Gospodnjim rukom i našom Vladičicom Bogorodicom.Slava i hvala Gospodu i Presvetoj Bogorodici.


Milanka Pandurevic
Predivno rijeci nisu potrebne dovoljno je samo da pogledamo u fotografiju i da samo pozelimo sto pre da dodjemo .....Hvala Oce ...



Ljubomir Ilic
LEPO SLAVA BOGU,JOŠ KAD SE ŽIVOPIŠE, PA SA ZIDOVA SVETITELjI POČNU DA BLAGOSILjAJU NAROD BOŽJI NA SLUŽBI,ETO NEBA NA ZEMLjI



Dusan Djakovi
c stvarno lepo.Cudotvorna Bogorodice Lepavinska moli Boga za nas



Slavica Kosanovic Vucenovic Prelepo ! Radujem se i zelim sto pre da to vidim uzivo.



Tihomir Ilic Svijetlost Tavorska na zemlji



Snezana Miljkovic Dragi moj oce,kakva radost za dusu i oci...Jedva cekam da dodjem ponovo! Slava Gospodu!Konacno je Cudotvorna Ikona Majke Bozije Lepavinske dobila i prostor kakav dolikuje njenoj velicanstvenoj lepoti!



Rada Adamovic
Drago mi je na ovako lepom uredjenju manastira,nadam se da ćemo uskoro i videti.Bog vam svima domaćinima manastira pomogao.




Dunja Neda Pomaže Bog oče Gavrilo!Pomaže Bog bratiji ove prelepe Svetinje!Pomaže Bog braćo i sestre! Već sam bila presrećna po mom dolasku u Manastir za Manastirsku Slavu kada se ova Svtinja polako obavljala,ali sada je ta čudesna svetlost zasjala punim svojim sjajem,Bogu hvala i Presvetoj Majci.Neka vam Gospod uvek bude u pomoći.Amin!Bože daj!



Smilja Mihajlovic
Pomaže Bog o. Gavrilo! Hvala vam što ste stavili i Manastir Lepavinu na fejsbuk, da se vidi i ova Božija blagodat i ljepota. Bila sam za Malu Gospojinu ove godine i predivno je uređen Manastir. Bog vas blagoslovio i svu vašu bratiju !!!!!!!!


Milena Ćućuzović
Pomaže Bog o.Gavrilo,manastir je prekrasan



Tankosava Damjanovic Ja nikada neću zaboraviti moju prvu posetu Lepavinskoj Svetinji, Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj, Presvetoj Bogorodici Iverskoj – i susret sa ocem Gavrilom.
Naime, otac Gavrilo me Duhom Svetim i čistotom svoje duše blagoslovi da pre odlaska u Zagreb prvo posetim ovu veliku svetinju. Dakle, otac je bolje od mene znao koliko mi je bila potrebna uteha Carice Nebeske i njegov blagoslov. Ja samo mogu da posvedočim kako mi je Bogomajka obe Svoje Svete Ruke spustila na glavu toplo me milijući i kako sam osetila neiskazanu radost i kako se nakon toga otac Gavrilo pojavio na vratima u čudnoj neizrecivoj svetlosti i blagoslovio me. Osećam dužnost da sve ovo posvedočim iako je ovo samo delić istine, ali je i on dovoljan da se vidi zašto ova svetinja Lepavinska danas sija još većim sjajem.
Hvala ocu Gavrilu i bratstvu manastira Lepavine na njihovim usrdnim molitvama i revnovanju na njivi Gospodnjoj. Blagodarim, sestrice!

Tatjana Crljenica Gojkovic nazalost dugo nisam bila ,nadam se da cu doci uskoro .



Radmila Drinic Karanovic I ja sam obradovana ovim lijepim fotografijama, i ovim sto je uradjeno na obnovi u manastiru Lepavina. Nisam ni ja dugo bila, a tako bih rado ponovo posjetila ovu svetinju.



Ana Tadic Djukic
prelepo,manastir je predivan.slava Bogu i Svetoj Bogorodici Lepavinskoj.Ako Bogda dolazim 4 decembra.Bog vas blagoslovio.



Dragana Berak
Predivno ! Jako mi je drago da je manastir obnovljen. Slava Bogu i presvetoj Bogorodici ! Bog Vas čuvao i blagoslovio oče Gavrilo !



LJiljana Botić Vilotić
Pomaže Bog oče Gavrilo ! Prekrasno i odmah se u meni probudi želja za dolazak u Lepavinu.Nadam se i uzdam u Gospoda da će se naći prilika za moj dolazak



Renata Art Mini
Bašte hvala dragom Gospodu Bogu na svemu,jer reci su isuvisne-a samo pravoslavna dusa zna o cemu govorim. Nije tesko otvoriti svoju dusu i srce i pustiti naseg Tvorca sina Bozijeg da nas vodi putem svetlosti njegovog zivota! SLAVA TEBI GOSPODE!!!.



Slavica Grubjesic Cudesno lepa fotografija kao sto je sve cudesno lepo u hramu i okolini manastira Lepavina...



Lana Vasovic
svaka fotografija Lepavinskog manastira i ne može da bude nego čudesno lijepa, jer je ovo mjesto samo po sebi čudesno
 


Bojan Bogić SLAVA BOGU ZA SVE



Jovana Lola 
http://youtu.be/VuHMRMerL0U S Nami Bog!



Dragoslav Kos Dragi pomaze Bog oce Gavrilo,Blagoslovite.Narod koji umije da gradi i obnavlja svoje hramove i manastire,narod koji u Boga vjeruje,Boga postuje,koji postuje svoje pretke,svoju tradiciju,svoju istoriju,taj narod ima buducnost,svako dobro od gospoda oce vasma i bratiji manastira.


Zlatija Djukic Perisic Sava Gospodu koja lepota.



Petričević Rade
Hvala Milostivom Gospodu za sve.



Božana Lekić Marjanović
Predivno je! Hvala dragom Bogu i Majci NJegovoj!!
 



*  *  *
 
Manastir Lepavina , jesen 2011. godine

otac Teofan
otac Teofan
Jerođakon o.Vasilije
Jerođakon o.Vasilije
Manastir Lepavina , jesen 2011. godine
 


(ova tema ima 11794 poseta )


 

Pročitano: 7600 puta