MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDXLIX)




o.Gavrilo >>>
RAZGOVOR SA PROFESOROM VLADETOM JEROTIĆEM U MANASTIRU LEPAVINI, 3. MARTA 2005. <<< klikni
http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=448


Lana Vasovic Hvala Oče, što ste nas podsjetili na ovaj razgovor. Bez obzira na različite stavove o ličnosti akademika Jerotića, njegova brojna predavanja i napisane knjige po mom mišljenju ga svrstavaju u velikane današnjice. Svestran intelektualac, koji na svako pitanje ima odgovor, potkrepljen gomilom činjenica, a ono što mi se posebno sviđa u njegovoj pobožnosti je da nije ni najmanje isključiv.


NemanjaiDanijela Mladenovic
Prof.Jerotic... zaista je jedna divna licnost koju nam je Bog dao u ovom vremenu. Mnogo mladih ljudi u periodu traganja za smislom zivota upravo bude ka Crkvi povedeno citanjem njegovih knjiga. Pocetnike fascinira znanjem, smirenoscu i jednostavnoscu. Pocetak i kraj u njegovim pricama, kao i u delima je Hristos. A izmedju je mnogo toga sto mlade ljude privlaci i nteresuje.Zato su njegova predavanja u svakom gradu jako posecena.Ja sam se kroz citanje njegovih knjiga o Sv,Marku Podvizniku, Sv. Jovanu Lestvicniku, Individuacija i (ili) Obozenje primicala Crkvi koja mi je nakon toga sama otkrivala svoju Istinu i primala me sa ljubavlju. Veliki misionar naseg vremena.

Stana Meseldzija Hvala Vam oče dragi za divno izlaganje i odgovore prof. Jerotića koje je uvek dobro došlo.A svaki put kad dođe kod nas u pozorište bude tako posećeno da nema gde ući se-svi ga vole i rado slušaju.Plemenit, jednostavan i stručan.


Saša Lazić
Čim kaže da voli o. Gavrila onda vrijedi poslušati njegove poruke i riječi...

Pročitano: 3998 puta