MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

OTAC GAVRILO NA RADIO SLOVO LJUBVE



 

 
EMISIJA (1)

U emisiji (1) „Mala Crkva“ na radiju „Slovo ljubve“ nedelja 6. novembar u 19. časova

Arhimandrit Gavrilo govori kako se veri učio u porodici, priča da je još kao dete maštao da ode u manastir, ispričaće kako se to desilo već u šesnaestoj godini, kako je pre 50 godina otišao u manastir ,setiće se kako su ga u manastiru dočekali i koja su mu bila prva poslušanja.

http://www.slovoljubve.com/


<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU (1)

 

 
EMISIJA (2)

U emisiji (2) „Mala Crkva“ na radiju „Slovo ljubve“ nedelja 13. novembar u 19. časova
Arhimandrit Gavrilo, iguman manastira Lepavina govori o lepoti iskušeničkog života i kaže: „Bio sam onako, malo zamišljen, voleo sam da ponirem u manastirsku tišinu i predajem se u molitvi Gospodu.“
“Odslužena je večernja, pa mi posle večere dadoše keliju. A ja presrećan i radostan, ispunila mi se davnašnja želja da budem iskušenik u manastiru Tumanu. Te noći skoro nisam spavao od radosti. Kaže se da se monah, kad god mu dođu neka iskušenja, treba setiti one radosti koju je osećao prve noći provedene u manastiru i da će iskušenja brzo proći,” kaže arh. Gavrilo iguman m. Lepavina sećajući se odlaska u manastir.
„Monasi su me privlačili kao magnet, te sam tu neopisivu sliku zapamtio u svom srcu i mislima,“ kaže arh. Gavrilo iguman manastira Lepavina sećajući se prvih dana u manastiru.

http://www.slovoljubve.com/

<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU (2)

 

 
EMISIJA (3)

U emisiji (3) „Mala Crkva“ na radiju „Slovo ljubve“ nedelja 20. novembar u 19. časova

Gošća je Milkica Đurašević, koja se sa porodicom iz Hrvatske preselila u Srbiju, ispričaće nam kako je nekada bilo u manastiru Lepavina i kako je o. Gavrilo okupljao narod. Nedelja u 19 časova.

„Nema dana da ne pomislim na manastir Lepavinu i o. Gavrila. Setim se divnih bogosluženja, druženja posle službe, božićnih proslava, razgovora. Bili smo kao jedna velika porodica ,“ priča Milkica Đurašević koja se, pre nekoliko godina, sa porodicom preselila iz Hrvatske u Srbiju.


http://www.slovoljubve.com/


<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU (3)

 

 
EMISIJA (4)

Emisija “MALA CRKVA” radio SLOVO LJUBVE, nedelja, 27. Novembar 2011. u 19 časova.

Porodica Milkice Đurašević svakodnevno razmišlja o manastiru Lepavina, o divnim trenucima koje su tamo proveli sa arhimandritom Gavrilom. Danas se, zahvaljujući modernim tahnologijama, pre svega, skajpu, redovno čuju sa o. Gavrilom što im puno znači. O tome pričaju u emisiji Mala Crkva, nedelja 27. novembra u 19 časova na radiju SLOVO LJUBVE.

http://slovoljubve.com/

<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU (4)








>>> POSLUŠAJTE SVE EMISIJE ZAJEDNO



Pročitano: 18143 puta