MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

MITROPOLIT JOVAN O MISIONARENJU SA NOVIM TEHNOLOGIJAMA U EMISIJI "ISKRE PRAVOSLAVLJA" RTRS




<<< KLIKNI I POSLUŠAJTE EMISIJU

U subotu, 7. aprila, kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja Blagovijesti, donosimo vam priču o manastiru Lepavina, koji se nalazi u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj u Hrvatskoj, manastiru u kome se nalazi čudotvorna ikona Bogorodice Majke Lepavinske. Iguman manastira, arhimandrit Gavrilo poznat je u pravoslavnom svijetu kao veliki duhovnik, ali i kao monah koji u širenju i propovijedanju svete pravoslavne vjere uveliko koristi moderne tehnologije. Manastir ima veoma bogat veb – sajt. Od 2006. godine, u manastiru Lepavina počeo je s radom internet radio '' Blagovesti''. O istoriji ovog manastira, duhovnom radu oca Gavrila i obnovi manastira, u emisiji govori mitropolit Zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije.

Urednik emisije- Radmila Karanović

"ISKRE PRAVOSLAVLjA" 07.04. u 10,05 NA RADIO RS- RTRS

http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=3041&x=3

KOMENTARI NA EMISIJU:

HRISTOS VOSKRESE !

Dragi o.Gavrilo, evo u ovim kasnim noćnim satima odslušala sam zaista predivnu emisiju koju je uredila i vodila Radmila Karanović, iako emisija traje oko 45 minuta, čini se po sadržaju da traje mnogo duže, a meni je prošla  kao da je trajala pet minuta. Svi učesnici u emisiji govorili su zaista iskreno  i s ljubavlju o Manastiru Lepavina, čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Lepavinske i o Vašem revnosnom misionarenju, lijepo ukonponovana duhovna muzika, Vaše pojanje te manastirska zvona, zaista su mi pružila lijep duhovni osjećaj tokom slušanja emisije.

 Visoko preosvećeni mitropolit Zagrebačko-ljubljanski Jovan u svom izlaganju vrlo lijepo i pohvalno je prezentirao Vaš cjelokupni dosadašnji misionarski rad a posebno pozitivno i uspjesno ocjnivši Vaše misionarenje preko novih tehnologija tj. internetom, što je  bila i poenta ove emisije po zamisli njene urednice i voditeljice. Naravno i brat Borislav Stulić kao osoba koja uz Vaš blagoslov tehnički uređuje manastirski sajt jasno i nedvosmisleno reče u svojim odgovorima na postavljena pitanja u toku učešća u pomenutoj emisiji, da ste Vi idejni tvorac cjelokupnog izgleda manastirskog sajta,postavljenih fotografija  i tekstovnnog sadržaja,  što iziskuje Vaš ogroman svakodnevni    trud i rad.  Nažalost  mi mnogi koji Vas redovno pratimo i sa Vama na neki od načina koje pruža internet kontaktiramo vrlo često nismo svjesni,   ( statistički podaci koje možemo naći na manastirskom sajtu su zaista impozantni kada je riječ o broju posjetilaca) .

 Saslušavši ovu po meni sve obuhvatnu emisiju, Vašeg izuzetnog i revnosnog misionarskog rada, na ovaj način upućujem iskrene čestitke novinarki Radmili Karanović, a Vama dragi o.Gavrilo želim dobro zdravlje, svako drugo dobro od Gospoda i Presvete Bogorodice Lepavinske sa iskrenom željom  da istrajete u Vašem  misionarenju na mnogaja ljeta.

Vaša sestra u Hristu, Slavica.
 

Pročitano: 32891 puta