MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

LIČNA SVEDOČANSTVA O ISCELJENJIMA OD PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE



Svedočanstvo iz Austrije
 
Pomaže Bog, oče, blagoslovite.
 
Kao što sam obećala, napisaću vam o čudima Presvete Bogorodice koja sam lično doživela. 
 
Prvo čudo:
 
Jedna moja suseda, po imenu Veronika H. (55 godina), razbolela se od opasne bolesti, raka ženskih organa. Ja je jednom sretoh i upitah: kako si, Veronika, u zadnje vreme često dolaziš po lekove u apoteku (u kojoj ja radim). Ona meni odgovori: loše sam. Ne znajući za njeno stanje, malo se našalih pa rekoh: u stare dane nas muče svakakve sitnice. A ona meni reče: nije sitnica, nego bolujem od raka. I počne plakati. To je mene tako potreslo, da sam pomislila kako joj ne može pomoći niko osim dragi Bog i Presveta Bogorodica Lepavinska.
O svemu sam razmišljala par dana i kad sam jednom imala vremena, rešim da odem k njoj kući, pa joj ispričam kako Presveta  Bogorodica Lepavinska čini bezbrojna čuda, pa se čak i od takvih teških bolesti mnogi izlečiše. Ona odmah izrazi želju da ode u manastir, pošto ima jako lošu krvnu sliku i to joj predstavlja problem, zbog toga ne može da počne sa kemoterapijom. Brzo se dogovorimo za termin, i 22. aprila 2007. godine mi krenemo u manastir Lepavinu. Tamo joj je bila pročitana molitva za zdravlje. Po povratku Veronika je napravila novi pregled i, o čuda, krvna slika se naglo poboljšala. Tako ona poče s kemoterapijama. 
 
Kad god sam je videla pitam kako je, ona kaže dobro. Tako je bilo do avgusta sledeće godine, tada se požalila da joj se pojavila neka izraslina (nem. geschwulst) i pošto veoma brzo raste, doktori joj savjetuju operaciju što pre. Reče da se boji operacije i da ne može da se odluči za nju, nego bi radije opet u manastir Lepavinu. Zamoli me da idem i ja, da bih joj pomogla u sporazumevanju (pošto je ona Austrijanka). 
 
Mi opet odemo, budemo na molitvi pred ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske, vratimo se, ona ponovo uradi pregled i, opet čudo, izraslina je jednostavno nestala. Posle toga se dugo osećala dobro. 
 
U martu 2008. godine poželim da čujem kako je. Čim se javila na telefon, reče mi da se njeno zdravlje naglo pogoršalo, i počne da plače. Reče da se metastaza raširila sve do pluća i da je mnogo izgubila na težini. Na moj predlog da opet odemo u manastir Lepavinu, odgovorila je da bi rado pošla, ali da više nije u stanju da krene na put. Ja se setim da imam kod sebe sveto ulje od blažene Matrone Moskovske, svetiteljke koja blagodaću Božjom pomaže i isceljuje svaku bolest onima koji joj se molitvom obrate. Ona reče da želi to ulje. Dala sam joj jednu flašicu i kazala joj da pomazuje bolna mesta, ali da se pre toga prekrsti u ime Oca i Sina i Svetog Duha. Ona zahvalna, tako i počne da radi. Posle toga, kad god sam je nazvala da pitam kako je, svaki put kaže: sve bolje. Sretnemo se nas dve 2. jula 2008. godine, i ona mi reče da su se sve metastaze povukle na jednu tačku i tu miruju pod Božjom kontrolom. Otkako je bila dobila tu bolest, nikad se nije bolje osećala, slava Bogu i Presvetoj  Bogorodici.
 
Drugo čudo:
 
Dana 24. avgusta 2007. moj brat L. B. padne sa građevine natraške i teško povredi glavu. Imao je krvarenje u mozak i lekari su ga odmah stavili na duboko spavanje tri-četiri sedmice. Lekari su nas pripremili da se ne nadamo nikakvoj njegovoj sposobnosti kad se probudi iz kome. Rekli su da možda neće prepoznati svoju ženu, dete, članove familije, da možda neće znati sam ići na toalet, pričati nemački jezik, voziti automobil... Sve je zavisilo od toga koje su stanice bile oštećene.
 
To je mene veoma ožalostilo, i ja sam odmah odlučila da postim Gospojinski post za njegovo zdravlje i odem u manastir Lepavinu, da bih se poklonila Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj i zamolila je za ozdravljenje moga brata. Dala sam i dobrovoljni prilog, i pričestila se.
Kada su lekari probudili mog brata iz kome, prvog i drugog dana se osećao relativno dobro, a trećeg dana, kad smo moj suprug i ja došli u posetu, uhvatila ga je groznica, i pao je u neki čudan san da ga sestre nikako nisu mogle probuditi, iako je to bilo usred dana. Zabrinula sam se i otišla glavnom doktoru. Rekla sam mu da se moj brat juče i prekjuče dobro osećao, da je imao prirodnu boju u licu, a da se sada s njim događa nešto čudno. Zamolila sam ga za posebnu pažnju, i odmah su preduzeli mere, vratili su ga ponovo na intenzivnu negu. Pazili su ga nekoliko dana po 24 sata, ali ništa nisu ustanovili, osim da sa srcem nešto nije u redu. Premestili su ga u kliniku za srčane bolesti i tamo pronašli da je dobio zatrovanje krvi. Posle toga, dan za danom mu je bilo bolje, i sredinom maja  2008. godine ponovo je počeo da radi svoj isti posao. Eto tako pomaže naša premilostiva Bogorodica Lepavinska svima koji je od srca zamole i istinski veruju u Njenu pomoć. 

Treće čudo:
 
Krajem avgusta 2006. godine, u Gospojinskom postu, moj suprug G. i ja odemo avionom na odmor u Grčku, na jedno ostrvo na sedam dana. Stigli smo u sredu, ja sam postila do nedelje, a u ponedeljak je bila Velika Gospojina. Uz hotel u kojem smo odseli nalazila se jedna mala crkva. Zaželim da odem na bogosluženje u nedelju, pa upitam na recepciji u koliko sati je služba. Dobijem žalosni odgovor da je crkva tokom godine zatvorena, samo jednom godišnje se otvara. Imala sam veliku želju da vidim kako je u toj crkvici, pa upitam da li znaju ko ima ključ. Rekoše mi da je ključ kod njih i da mogu ući u crkvu. Kućni majstor mi je otvorio crkvena vrata. Možda je mislio na par minuta, ali ja  kad sam ušla, videla sam da je unutra lepo i skromno. Sa desne strane su bile sveće, tamjan i ugljen, a ikonostas je bio možda jedan metar visok. Upalila sam sveće i onda ugalj, stavila tamjan i sve okadila, pa sam čak sa strahom pružila ruku i preko ikonostasa, da se tamjanom malo okadi i oltar. Pomolila sam se Bogu, zaključala crkvicu, ključ vratila na recepciju i otišla na sunčanje. 
 
Sutradan u ponedeljak, na Veliku Gospojinu, učinila sam isto kao i prethodnog dana. Upalila sveće, okadila crkvicu i pomolila se Bogu. Za vreme čitanja Simvola vere slučajno sam pogledala na ikonicu Presvete Bogorodice i u sebi pomislila: dragi Bože, ko načini ovu ikonu Presvete Bogorodice ovako tužnu, nije Ona to zaslužila. Tog istog momenta se Bogorodica meni nasmešila kao živim usnama sa te male ikone. To se dogodilo tokom čitanja Simvola vere. Malo sam se iznenadila i zbunila, a povrh svega bila sretna i zahvalna Presvetoj Bogorodici što me je udostojila tog predivnog viđenja i meni pokazala da Ona nije tužna. 
 
Kad smo se vratili sa odmora, često sam o tome razmišljala. Bilo mi je žao što nisam kupila buket cveća i odnela u crkvicu ispred te Bogorodičine ikonice. 
Ovo je bilo treće za mene veliko čudo, a doživela sam tokom života mnogo manjih čuda, za koje sam čvrsto ubeđena da su se dešavala Božjom milošću i da su sve to veliki darovi od Boga.
 
Pozdravljam Vas, oče Gavrilo, i svu bratiju, zbogom. 
 
V. Đ., Austrija 
5. 8. 2012. 


KOMENTARI SA FEJSBUK PROFILA O.GAVRILA

Mirjana Milutinovic
POMAZE BOG OCE BLAGOSLOVITE ZA MENE I MOJU FAMILIJU . BOZJEG RABU MIRJANU IZ HIRTENBERGA-AUSTRIJE
Duja Milinkovic Bojic
e Bosze dragi i SV. Bogorodice lepavdka sva se najzi ovoj prici pomozimi gresnici da savladam sve negativno u meni i i pomozim mojoj djeci dok ovo pisem placem pomiluj me po svojoj milosti Amin.+++
Zoran Cavkoski
Slava Bogu i Presvete Bogorodice+++
Dragana Berak
Sve je moguce Bogu i Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj !!! Postujem sve ikone majke Bozije,ali Lepavinska me najvise privlaci,kad sam je prvi put vidjela pitala sam se Boze ko naslika ovako lijepu ikonu, a onda sam pomislila pa mozda je niko nije naslikao sigurno je sa neba,poslije sam procitala na sajtu da je ikona iz 16 vijeka od nepoznatog slikara. Kad dodjem u Lepavinu gledam majku Boziju Lepavinsku direktno u oci i nemogu da skrenem pogled ni lijevo ni desno imam osjecaj kao sa me gleda i cita mi molitvu, poslije toga sam se osjecala mnogo bolje !
Ljiljana Popović
Svemilostiva Vladičice naša Bogorodice, spasi nas,svojim Omoform pokrij nas, Milošću Tvojom zaštiti nas. Amin.
Nena Savic
PRESVETA BOGORODICE SPASI NAS GRESNE
Ivana Senic
Bogorodice pomiluj nas gresne.amin
Branka Krneta
'Slavite Boga Nebeskoga, aliluja. Jer je doveka milost Njegova, aliluja! Presveta Bogorodice spasi nas zastupnice nasa. Umoli Boga naseg da nas pomiluje gresne. Slava i hvala Bogu za sve. Amin.
Vesna Miroslav Brkic-Novakovic
BOGORODICE MILA MOLI BOGA ZA NAS...
Jela Ignjatovic Rkman
svemilosna vladičice pomozi mojoj deci i meni da j nam samo zdravlja i sreće i puno unučadi ....umiluj boga za nas grešne da nam oprosti sve naše grehe milostiva naša vladičice lepavinska....slava bogu.....amin
Daniela Knežević-Kapetina
Oprosti nam grijehe naše i smiluj se nad nama grešnima naša bogorodice lepavinska, podari mojoj porodici i meni mnogo zdravlja, strpljenja i razumjevanja u ovim teškim vremenima...amin!!
Daba Bubasvaba
presveta bogorodice lepavinska molim ti se za oprost grehova mene i moje porodice,zastiti nas od svakog zla i daruj nam mir boziji,molim ti se jos i za sve moje prijatelje i neprijatelje... amin!!!
Bojana Milovanovic
Presveta Bogorodice pomozi mojoj porodici i meni gresnoj, uputi me na pravi put sada kad mi je mnogo tesko i kad ne znam sta treba da cinim. Nikada se nisam osecala ovako izgubljeno. Pomiluj i spasi sve gresne. Slava i hvala Bogu za sve. Amin
Mirjana Bojcetic Loncarevic
presveta bogorodice lepavinska molim ti se za oprost grehova mene i moje porodice,zastiti nas od svakog zla i daruj nam mir boziji,molim ti se jos i za sve moje prijatelje i neprijatelje... amin!!!
Mirjana Jovicic
Slava Tebi Bogomati, jer si puna blagodati! Imam knjigu o čudesnim iscelenjima Bogorodice Lepavinske, nije je lako ni čitati, kakvih je strašnih bolesti i međuljudskih problema otklonjeno molitvama Bogorodici Lepavinskoj.Gledala sam i video zapis o svedočenjima mnogih kojima je uslišila molbe i kad su situacije izgledale beznadežne.
Snezana Vujovic
presveta bogorodice lepavinska molim ti se za oprost grehova mene i moje porodice,zastiti nas od svakog zla i daruj nam mir boziji,molim ti se jos i za sve moje prijatelje i neprijatelje... amin!!!
Dragan Trujic
Oprosti nama gresnima medju kojima sam prvi ja!
Sanja Knežević
Slava Bogu na nebesima !!!
 
 
(ova tema ima 4734 posete)
 
(ova tema ima 4734 posete)

 

Pročitano: 33599 puta