MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDO NA GROBU EP. DANILA KRSTIĆA




Ne bih da se izle�?em, pa da nekome ovo jos bude predmet poruge, na osudu, ali ne mogu ni da presutim.Bog proslavlja svoje ugonike na svoj nacin i mi tu ne mozemo nista...Dakle nismo mi ti koji balzamujemo tela svetitelja,cinimo cuda...Netrulezna su ako Bog tako zeli i cudotvorna,mirotociva kad Bog pozeli…


Svetost ili bar veliku bogonadahnutost i ljubav prema Bogu-Svetoj Trojici kod vladike Danila Krstica, osjetio sam prvi put kada sam ga vidjeo i cuo u Jerusalimu 2000.godine na Vaskrs.Njegove besede posebno u nama radjaju pokajenje,molitveno osecanje i blagodatno ushicenje.Ne lazno odusevljenje,vec radost u srcu(slicno ocu Tadeju).


Danas sam pricao sa jednom monahinjom iz Vavedenja koja se fotografisala sa jos jednom osobom pored groba vladike Danila(sahranjen u Vavedenjskom manastiru u Beogradu).Osoba koja je napravila fotografije ih je izradila u Becu(vjerovatno tamo zivi)i na fotografiji se vidi kao stub od oblaka od groba prema gore(nebesima).Ljudsko oko to nije registrovalo ali foto-aparat po Bozjoj volji jeste! Casopis PRAVOSLAVNI PUT je objavio tu fotografiju kao i fotografiju mucenice Ljudmile,sa istim dogadjem,s tim sto je ovde ne grobu svestenik koji sluzi opelo i narod okolo. Slicno se desilo nedavno i u Lepavini ispred ikone,i u Rusiji u jednoj litiji.


Ko hoce da veruje da je to satanino delo ili pak fotomontaza,niko ga ne sprecava.Isto se moze verovati i Bog da ne postoji…


A oni koji su imali srecu da upoznaju ovoga svetog vladiku(Sv.Jovan Sangajski mu je bio duhovnik)mogu samo da zablagodare Bogu sto imamo jos jednu svetu licnost i molitvenika za nas!


Na kraju da kazem misao svetog oca Tadeja:KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ZIVOT!


Slava i hvala Bogu na svemu!

Amin!


http://www.bsn.org.yu/razgovor/display_topic_threads.asp?ForumID=1&TopicID=264&PagePosition=1

Pročitano: 7562 puta