MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

BEBA IZ UTROBE ZAHVALILA HIRURGU NA DARU ŽIVOTA



Ova fotografija se pojavila u novembru 1999 godine I trebalo bi da je izabrana za fotografiju godine ili čak decenije. Ali nije joj bilo suđeno da postani ni jedno ni drugo. U stvari sve donedavno ovu sliku ste mogli vidjeti samo u jednom slučaju - ako ste u SAD kupili broj časopisa u kojem je objavljena ova slika.
 
Ovo je slika nerođene bebe starosti 21 nedelju, njegovo ime je Semjuel Aleksander Armas i njega operiše hirurg Dzozef Brjuner. Bebi je bila postavljena dijagnoza Spina bifida (rascjep kičmenog stuba).  On ne bi preživeo da nije uklonjen iz utrobe majke. Majka malenog Semjuela, Džulija Armas radi kao babica u Atlanti. Ona je znala da doktor Bjuner radi ovakve operacije. Kao ljekar medicinskog centra Univerziteta Vanderbilt, on obavlja ove specijalne operacije na bebama koje su još u materici. U ovoj operaciji, ljekar otvara matericu putem carskog reza i  na njoj čini mali rez  da bi mogao da radi na bebi. Kada je doktor Bjuner završio sa operacijom malog Semjuela, mališan je izbacio svoju krhku još nepotpuno razvijenu ruku i čvrsto zgrabio hirurga za njegov prst.

U evropskom broju magazina “Tajm”,  u jednom članku posvećenom na novi pogled o trudnoći , dokazano je da se već nekoliko dana nakon začeća formiraju svi glavni organi bebe. Postoje I drugi pokazatelji kako se u utrobi majke razvija plod a jedan od njih je I iskustvo doktora Bjunera.

On je rekao, da taj momenat kada ga je još nerođena beba uhvatila za prst -  bio najuzbudljiviji trenutak u njegovom životu. U tom momentu, u sred operativnog procesa Dr Bjuner se jednostavno skamenio i nije se bukvalno mogao ni pomjeriti. Na fotografiji ovaj događaj je zapečaćen kristalno jasno. Izdavači su ovaj snimak nazvali “Ruka nade”.

Tekst ispod fotografije glasi : slabašna rukica 21-nedeljnog Semjuela Aleksandra Armasa pojavila se iz utrobe majke, da bi uhvatila doktora Džozefa Bjunera I da bi mu se zahvalila na daru  života. Mama malog Semjuela je rekla kako je plakala nekoliko dana kad je vidjela fotografiju. Ona je još dodala - ovaj snimak nam napominje da moja trudnoća nije bolest ili fizički nedostatak, to je jedan mali živi čovjek.

Semjuel se rodio u potpunosti zdrav I operacija je prošla sa 100 % -m uspjehom.

Prevod sa ruskog S.
19 februar 2013 god.

Pročitano: 4893 puta