MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

SVEDOČANSTVO 24 IZ KNJIGE: ČUDA PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE



o.Gavrilo
SVEDOČANSTVO 24. brat Nikola iz Koprivnice 02.12.2008.
 
Živim 15 kilometara od manastira Lepavina, koji sam posjećivao od moje mladosti. Moje posjete su tada bile vezane za svjetovni mladenački život, a jako malo za vjerski život. U mojoj mladosti živio sam u vremenima kada se jako malo ili nikako nije govorilo o vjerskom životu. Sve što sam tada uspio da naučim o njemu bilo je od mojih roditelja. Poštovao sam svoje roditelje, pa sam zapamtio njihove riječi koje su mi stalno odzvanjale u glavi: „Ima Boga!“ Prvu pomoć gospoda Boga sa velikom milosti zatržio sam u vrijeme mog studiranja. Tada sam uvidio da mi Bog uzvraća blagodaću na moje molitve. Ovo mi je probudilo vjeru i potvrdilo sve moći Božje u ovome svjetu. Od tada sam redovito, ali u tišini odlazio u crkvu i obraćao se molitvama Bogu za pomoć i zdravlje i zahvaljivao se gospodu Bogu za iskazanu pomoć i ljubav.
 
Od godine 1991. počeo sam doživljavati velika iskušenja. Naime, od 1991. godine svakodnevno sam dobivao više prijetećih poruka putem telefona. Poruke su bile zastrašujuće i dovodile su me do ruba psihičke izdržljivosti. Jedne nedelje 1993. godine, saopštio sam mojoj ženi i majci da idem na Svetu Liturgiju u manastir Lepavinu. Njima je to bilo veliko iznenađenje, jer do tada tamo nisam išao. Da budem iskren, toga dana nisam ni ja znao zašto sam odlučio da idem baš u taj manastir. Nisam ni znao tko služi Liturgiju. Po zvršetku Sv. Liturgije, upoznao sam oca Gavrila. Dugo sam ostao u manastiru, razgovarajući sa njim. Od tog trenutka, dolasci u manastir Lepavinu postali su sastavni dio mog života. Razgovori sa o.Gavrilom i njegove molitve pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice postali su izvor snage i radosti u mom životu.
 
Dolazio sam na Liturgiju u manastir Lepavinu i obavezno po njenom završetku, želio sam da nastavimo naše razgovare što je i on prihvatao. Ovaj veliki duhovnik, Bogu hvala, me je u tim razgovorima uvodio u vjerski život. Iz njegovih riječi osjetio sam očinsku ljubav, iako sam ja bio godinu dana stariji od njega. Jedne nedelje, početkom 1994.godine, požalio sam se o. Gavrilu da imam sve više prijetnji telefonom koje već teško podnosim. Molim stalno gospoda Boga i Bogorodicu Lepavinsku da mi pomogne da izdržim te prijetnje, ta iskušenja. Kako me je do tada već dobro upoznao, rekao mi je da dođem po njega autom i da ga odvezem u moju kuću, a da mi poslije toga više nitko neće prijetiti telefonom. Priznajem da sam to prihvatio sa malim nepovjerenjem: kako to da mi više nitko neće prijetiti, kad sam svakodnevno imao po nekoliko prijetećih telefonskih poziva?! Kad smo došli u moju kuću, Otac je posvetio sa svetom vodom sve prostorije i telefon. Od toga dana nije bilo više niti jednog pretećeg telefonskog poziva! Tada sam shvatio da me je Gospod uputio u manastir Lepavinu gdje sam našao čudotvornu Bogorodicu Lepavinsku i o. Gavrila koji Božijom Promisli prenosi volju i ljubav Gospoda Boga na sve nas. Zahvaljujem o.Gavrilu na susretljivosti i ljubaznosti koju mi je ukazao u svakoj prilici kada sam trebao pomoć, kao i ostalim žiteljima manastira.
 
Ovim napisom želim upotpuniti svedočanstva u knjizi „ČUDA PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE „ uz zahvalnost o.Gavrilu, koji je glavni svjedok ovih zbivanja.
 
brat Nikola Milošević
Koprivnica, 02.12.2008 godine

Vesna Petkovic
Amin...pomozi Bogorodice...
Martina Tinny
Presveta Bogorodice pomiluj nas i zastiti...
Daniela Knežević-Kapetina
Presveta Bogorodice moli za nas grešnike..
Nenad Badovinac
Svaka ikona je prozor u duhovni svet. A Lepavinska ikona Presvete Bogorodice su vrata kroz koja možete ući i upoznati Duhovni svet.
Ljubisa Tesanovic
I sam sam svjedok cuda presvete Bogoridice jer sam njenom miloscu i molitvama dobio kcer Mariju.
Sofija Scepanovic
Gde se tacno nalazi ovi manastir?
Stojanka Nikolic Tubic
Jeste Ljube bas tako,ona čuva tvoju Mariju i sačuvaće je i ja u to čvrsto vjerujem.I sami doktori kažu da je sve u Božijim rukama!!
Radmila Ilić
I nama je bila moliteljica pred Bogom,i isto tako pomogla da dobijemo Mariju!
Milanka Pandurevic
Kondak: ......O.svehvalna i sveopevana Majko Bozija.Nebeska Carice, koja si nam iz prevelike ljubavi i milosti cudesnu ikonu Svoju Lepavinsku na utehu, zastitu i pomoc darovala.,uslisi ova mala moljenja nasa, svima daruj ono sto je na spasenje i privodi SinuTvojem, Hristu Bogu nasem, da bismo Ti uvek od sveg srca i duse pevali :Aliluja!
Ljubo Moravac
Bog i Bogorodica nam stalno ukazuju da se pokajemo i da se okrenemo više bogu ali mi ne hajemo ali će nas to jednom urazumiti
Milena Mrkonjic
I naša Mia došla je miloscu prosvete Bogorodice. Hvala!
Krista Minic
Presveta Bogorodice



Smiluj se na nas grešne
Radmila Savic Ex Srdanović
Bila sam više puta u manastiru Lepavina, dok sam službovala u Zagrebu.Treba, ko god može, da pročita knjigu "Čuda presvete Bogorodice lepavinske", da poseti Manastir, kada god može, da upozna oca Gavrila, Božjeg čoveka i da donese svoj sud. Mislim, da je Otac Gavrilo , bez preterivanja, čovek kojeg treba poželeti u svakom momentu, kao božje biće. Presveta Bogorodica isceljuje mnogo, mnogo, toga. Molim se uvek i sada, presvetoj Bogorodici lepavinskoj za zdravlje i napredak moje porodice, familije i svih ljudi. Molim se za oca Gavrila .
Duda Dinić
NIŠTA BEZ BOŽIJE BLAGODATI..USRDNE MOLITVE...+++AMIN BOŽE+++
Slavica Slava Erak
Presveta Bogorodice spasi nas gresne
Zoran Buzak
Hvala Bogu i Lepavinskoj Bogorodici!!!!!!!
Slađana Mirković
Prijatelji i ja smo takođe doživjeli čudo i molitvama Presvete Majke Božije i Svetog Oca Vasilija Ostroškog smo ostali živi kad smo išli na pokloničko putovanje u manastir Ostrog.
Jagoda Grahovac
Raduje me sto je Otac bio od velike pomoci Nikoli.Ne kaze se dzaba svi imamo lijeka u Bozijoj basti medju ljudima i biljkama.
Zoran Cavkoski
Presveta Bogorodice moli Boga za nas gresne!
Saša Lazić
Vidimo kako je u svakoj situaciji Gospod uvijek u pomoći, ali nekad je potrebna molitva duhovnika, njegovo iskustvo i rasuđivanje nadilazi naše mogućnosti i zato nam je Gospod i dao manastire i duhovnike kojima se uvijek možemo obratit u svakoj neprilici...i naravno manastire kao mjesta unapređenja duhovne aktivnosti i duhovnog života.
Dusica Zivojinovic
Kako kaze onaj monah Savatije Svetogorac: "Da bi covek opstao u iskusenjima, uvek zeli da ima vatrenu veru, da je vidi. A kako da je vidi? Eto kada vidi pravog monaha, sve shvata, cak ni citanje knjiga ne daje toliko"...Slava Bogu i Presvetoj Bogorodici, Nas brat Nikola je video i uverio se u duhovnu silu, Bozju Blagodat, koja deluje kroz naseg oca Gavrila. Hvala Bogu za naseg oca Gavrila, koji nas pomaze i spasava, vidljivo i nevidljivo, svetim molitvama svojim!
Divna Benin
Hvala Presvetoj Bogorodic jer njeno materinsko moljenje kod Gospoda Isusa ,moze puno pomoci.
Vladislava Vasic Thiel
Vjera i molitva pravednika čine čuda.
Marko Smiljanić
amin bože daj
Milomirka Sendekovic
Presveta Bogorodice moli Hrista za nas grešne.
Sanja Misic
hvala ti za sve,presveta..amin
Vladan Biljana Joksimovic
BOGORODICE DJEVO raduj se BLAGODATNA MARIJO GOSPOD JE SA TOBOM;blagoslovena si ti medju zenama blagosloven je PLOD UTRUBE TVOJE jer si rodila SPASITELJA DUSA NASIH AMIN
 
 
(ova tema ima 11980 poseta)

Pročitano: 22403 puta