MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

MOJ PRVI SUSRET SA ČUDOTVORNOM IKONOM BOGORODICE LEPAVINSKE



Pokušaću da ispričam ovu moju priču . Zovem se Zoran , živim u jednom selu pored Paraćina, imam 41 godinu .Bili smo vernici (moja porodica ) i pre susreta sa Njenom Ikonom ali mogu slobodno da kažem da smo retko išli u crkvu , postila je samo supruga , ja sam se pričestio samo jednom koliko se sećam. Živeli smo neki svoj život bez većih trzavica . Prošle godine početkom avgusta bili smo na godišnjem odmoru i po povratku počinju problemi. Supruga dobija napad kamena u bubregu zbog čega ostaje u bolnici nedelju dana. Samo par dana po njenom povratku ja dobijem napad nečega što je i danas neobjašnjeno od strane doktora , iz čista mira počne da mi se hladi desna ruka od vrha prstiju prema ramenu i ista stvar od nožnih prstiju odozdo redom do grudi , srce je počelo da tuče osećao sam da mi udarcima širi grudni koš. Za deset minuta sam bio u hitnoj , EKG i ništa sve je normalno. Sa ovim danom počinje moja da je nazovem borba. Sve je počelo nedelju dana pred Veliku Gospojinu i samu svetkovinu dočekah u bolnici na Neurologiji. Kod kuće imam napade paničnog straha sa trnjenjem ruku i nogu , sa ubrzanim i snažnim lupanjem srca dok je u bolnici sve ok. Posle nedelju dana provedenih u bolnici dolazim kući i pokušavam da živim što normalnije, međutim dobijam neki strah od smrti i ne izlazim nigde iz dvorišta sam . Bila je jesen, živimo na selu trebalo završiti poslove, iako sam do sada većinu poslova radio sam sada ne izlazim bez društva.
 
 U isto vreme od samog našeg povratka sa odmora primetio sam da jedna žena u nasem direktnom komšiluku ( ima pogled na celo nase dvorište) kad god je u dvorištu samo nešto šapuće u bradu i onako zlo se ceri. U međuvremenu vidim je sve češće kako me posmatra iza raznih zgrada. U prvi mah se krila a ja sam slabo tome davao pažnje, međutim počela je ne više krišom da nas kroz nešto posmatra. Od njenog muža saznamo da nas gleda kroz neki mrtvački prsten ,da je bila u Vranju kod svojih i tamo našla neku vračaru. Ja sam sve više bio nervozan to se već napeto osećalo u celoj porodici . Pošto doktori nisu pomogli a stanje mi je bilo sve gore počeo sam da se molim. Čitao sam razne molitve i uvek mi je bilo bolje posle čitanja molitve Svetog Kiprijana za zaštitu od nečiste sile. Meseci su prošli stanje se nije popravljalo, pušio sam previše , uvukao se u sebe, unutar celog tela imao sam drhtavicu tokom celog dana , gušio sam se, ali ja sam bio uporan sa molitvama. 
 
Tog 23.02.2013. radio sam drugu smenu u firmi , kao poslovođa imao sam ulaz na internet i iskoristio bih bar minut za neku molitvu ili snimak. Ukucao sam manastir i prva opcija je izašla Manastir Lepavina ( nikad čuo ), biram snimak Čudesna izlečenja i gledam. U petom minutu snimka na 2-3 sekunde se vidi Čudotvorna Ikona. To je bio moj prvi susret sa Čudotvornom ikonom Bogorodice Lepavinske i tu se meni menja život.... Gledao sam snimak i odjednom Ikona Njena , počeo sam da plačem iz čista mira , ikona me je gledala minutima a ja sam plakao i ridao kao dete, grudi su mi bile mokre od suza. U momentu kada sam došao sebi snimak je tekao dalje, ustao sam međutim kao da je sa mene pao neki teret bio sam lak kao pero. Hodajući kroz hodnik kao da sam lebdeo , disao sam punim plućima. Osećaj je bio neopisiv, kao ponovo rođen bez bolova ,trnjenja ruku i nogu .....Nisam nisam verovao šta mi se desilo i ponovo odgledao snimak , Ikona Njena bude samo 2-3 sekunde , a mene je gledala minutima! Tada sam pročitao sve o manastiru o kome nisam ništa znao.Supruzi sam tek posle tri dana ispričao šta mi se desilo.Rešili smo da odemo do Manastira Lepavina na poklonjenje Čudotvornoj Ikoni Bogorodice Lepavinske. Postili smo prvu nedelju Uskršnjeg posta i 24.03.2013. smo posetili manastir poklonoli se Ikoni Njenoj i pričestili se.
 
Neopisiv je osećaj samog nailaska u manastirsku kotlinu, Ikona Njena, bratstvo manastira i jedinstveno bogosluženje i molitva oca Gavrila.
 
Prošla je nepuna godina ja se i dalje osećam kao ponovo rođen i ne izlazim iz kuće dok ne celivam Ikonu Njenu Presvetu Lepavinsku .
 
Neka Bog čuva Manastir Lepavinu , Ikonu Njenu Čudotvornu Lepavinsku i bratstvo Manastira sa ocem Gavrilom na čelu.
 
SVEDOČANSTVO 37. – Zoran Radovanović 
Paraćin , Srbija 12.01.2013.

http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=691

Pročitano: 17347 puta