MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

POKLONIČKA POSETA IZ EPARHIJE BANATSKEU nedelju, 17. januara  2016, na dan sabora svetih Sedamdeset apostola, manastir Lepavinu je posetila grupa hodočasnika iz Eparhije banatske, predvođena monahom o. Rafailom iz manastira Bavanište.  
Svetu liturgiju su služili arhimandrit Gavrilo (Vučković), nastojatelj manastira Lepavine, protonamesnik Dejan Delić, paroh crkve Uspenija Presvete Bogorodice u selu Bavaništu, i jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji. 
 

Posle posluženja pripremljenog za vernike u manastirskoj trpezariji, molitve za zdravlje prisutnih vernika i njihovih srodnika ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske čitali su o. Gavrilo i o. Dejan. 
 

Protonamesnik Dejan Delić je u manastirskoj Knjizi gostiju napisao: „Slava Bogu što nas je udostojio da dođemo u manastir Lepavinu. Molio se Bogorodici Lepavinskoj da spasi duše naše. Zahvalni smo i arhimandritu Gavrilu i njegovoj bratiji na divnom gostoprimstvu, neka ih Gospod nagradi svakim dobrom.“ 
 
Za sve vernike je bila pripremljena trpeza ljubavi, a pre polaska su hodočasnici iz Banata obišli i manastirsku kapelu sv. Tihona Zadonskog. 

 

Pročitano: 7533 puta