MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

VRIJEME UNUTRAŠNJE TIŠINE



 

Vrijeme unutarnje tišine., zahvalnost za trajanje i djela, ostaju nam sjećanja i spoznaja da svako ko´se rodi, njegova duša s´vremenom i na put vječnosti uz plam svijeće ka nebu anđelima hodi..

 

Imao sam tu veliku čast i blagodar da se nekoliko puta susretnem i lično nasamo razgovaram sa Visokoprepodobnim Arhimandritom Gavrilom Vučkovićem, igumanom Svetovavedenjskog hrama manastira Lepavine - Ocem Gavrilom i napojim Njegovom ljudskom duhovnom promisli i mudrošću, a prvi put je to bilo 15. maja ljeta gospodnjeg 2010., god., kad sam bio na listi za transplantaciju Srca, a i posle, još nekoliko puta samo se susretali i razgovarali.. i kad god sam dolazio u manastir Lepavinu sa zahvalnošću osjetio sam blagoumilno dejstvo u razmjeni mišljenja i riječi sa sad već upokojenim-blagopočivšim hilandarskim duhovnim propovjednikom i monahom a Visokoprepodobnim uzvišenim božjim duhovnim poslanikom, ali imao sam i tu čast i sreću da dobijem Njegove upute, savjete, blagoslovljene sličice Isusa Hrista sa Hilandara, te uz molitvu osveštane kopije čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske i knjige sa ličnom posvetom „DUHOVNI RAZGOVORI“ uz blagoslov od Njega, ali i mogućnost da i ja Njemu u septembru 2015., god. predam na uvid razno svoje pisanije, kao i zajedničku knjigu „Sjene sna Insana-Insanove sjene sna“ .., ali osjećam i posebnu čast i blagorodnu zahvalnost da je On otac Gavrilo lično iščitao aktist-molitvu za moje zdravlje i ozdravljenje pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske..i zaželio mi uz blagoslov uspješnu transplantaciju Srca .., a nebo je uslišilo njegove molitve, pa sam po milosti svedržitelja na PREOBRAŽENJE 2013 i dobio SRCE na dar uz mnogoljudski blagodar..

 

Utihnuo je u manastiru Lepavina ovozemaljski blagougodni molitveni glas, oca Gavrila, koji se Bogu pred ikonom čudotvorne Bogorodice Lepavinske, molio za sve nas, ali ŽUBORI I DALJE OCA GAVRILA EHA POJ I MOLITVA UMILNA UZ ČUDOTVORNU IKONU PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE KO ZVUCI SEDAM BLAGOTVORNIH IZVORA ŽIVOG MANASTIRA LEPAVINA DA SE NE ZABORAVI DUHOVNOST VJERE U IME I OCA I SINA .. jer njegov duh i dalje na nebu traje i moć volje za spasenjem duše tihom molitvom nadu nam daje, dok naš blaženopočivši Arhimandrit Gavrilo u božanskom okrilju vječni sanak snije i rajski nektar pije..

 

Ovozemaljski saosjećam za svakim bićem koje odlazi iz ovog našeg kratkotrajnog materijalno-duhovnog na onaj vječni eterično svjetlosni svijet.., ali sam ponosan što je uzvišena i plemenita duša, Oca Gavrila dostojna blaženstva uz moć i veličinu duhovne svjetlosti poput blistavog sjaja, vaskrsla i sad stoji u okrilju nebeskog raja i božanskim nektarom, u blaženoj vječnosti se napaja .. Vječnaja pamjat!

 

Sa vjerom i nadom u Vaskrsenje, Vječan Ti spomen, dostojni blaženstva oče naš Gavrilo! Vječnaja pamjat!

 

 

Sreto STOJAKOVIĆ Lužansk i- ljeta gospodnjeg 2017.,

 

 

Pročitano: 15902 puta