MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDO SV. NEKTARIJA EGINSKOG: ISCELJENJE OD TUBERKULOZNOG MENINGITISA



 

Šestogodišnji Iraklije Mavrakis iz Hanje bio je iznenada 1952. godine paralizovan. Lekar je utvrdio tuberkulozni meningitis teškog oblika, kao i to da će dete umreti za nekoliko sati. To je potvrdio i rezultat punkcije kičmenog stuba. Jedna dečakova tetka je, međutim, zamolila lekara da napiše neki recept, tek toliko da malo uteši dečakovu majku. I ona uzme recept i ode da kupi lekove. Međutim, umesto da ode u apoteku, ona ode kod nekih poznanika koji su imali malu ikonu svetog Nektarija. Ona je uze i ode da njome zakrsti dečaka. 

We offer high-end replica watches in a wide range of styles. You can buy high-end replica Rolex watches of high quality at a discount.

Here is a list of some reliable options to buy Rolex replicas online. There are also many other luxury replicas available here.

Ali, u času kad je tetka zatražila ikonu, bolesno dete je glasno reklo:

 

- Ne plačite, ozdraviću. 

 

- Kako to znaš? – upitali su ga.

 

- Rekao mi je sveti Nektarije. 

 

- Kada, dete moje, i kako?

 

- Došao je svetitelj. On je star i ima dugu bradu. Pomilovao me po licu i rekao: „Reci babi i majci da ne plaču. Ja ću te isceliti. Ne slušajte lekara. Tvoja tetka sada ide da donese...“

 

Ali pre no što je tetka stigla sa ikonom, dete povika:

 

- Tetka mi donosi svetog Nektarija.

 

- Kako znaš?

 

- Rekao mi je sveti Nektarije.

 

Tetka je stigla, zakrstila dečaka onom malom ikonom i stavila detetu u nedra. Odmah nakon toga dečak je počeo da pomera ruke, da ih stavlja na grudi i grli ikonicu. A potom je izgledalo kao da je zaspao. Ukućani su u susednoj sobi kadili i čitali molebni kanon svetiteljev. Nakon dva sata dete se probudi i reče:

 

- Ozdravio sam.

 

Sklonili su sa njega pokrivače i rekli da čini razne pokrete. fake uhren kaufen Baš tada je došao i lekar, koji je mislio da će ga zateći mrtvog.

 

- Kako je, Iraklije? – upita.

 

- Dobro sam – odgovori Iraklije. 

 

Lekar ga detaljno pregleda i reče: 

 

- Nemojte da vas zavara ovo poboljšanje. To je samo poboljšanje pred smrt.

 

A na odlasku im reče:

 

- Za nekoliko dana nastupiće ono neizbežno.

 

Tokom osam dana lekar ga je obilazio dva-tri puta dnevno. Trećeg dana reče: „Dete može da jede šta god hoće“.

 

Osmog dana lekar je priznao: „Više mu nisam potreban. Ovde se desilo čudo“. Otada je dečko potpuno zdrav.

 

 

ISCELJENJE OD RAKA U POSLEDNJEM STADIJUMU

 

 

Neka žena iz Hanje (Krit) bila je operisana od raka na onkološkoj klinici u Atini i lekar joj je tada rekao da ako se ikada desi da prokrvari, neka zna da je to kraj. I žena zaista uz teške bolove prokrvari osam godina kasnije. 

 

Ležala je u postelji i plakala, jer je mislila da će umreti. Njen muž, tužan i žalostan, saopšti to njenoj sestri, koja tek što beše došla sa Egine. 

 

- Ništa se ne boj – reče sestra onoj ženi. – Ti veruješ u Boga, a videli smo tolika čuda svetog Nektarija u našoj porodici. Uzmi ovu bočicu. To je ulje iz svetiteljevog kandila. Maži stomak njime. Moli se. Moliću se i ja, i ne plaši se. Ozdravićeš.

 

Žena učini kako joj je rečeno i dogodi se čudo. Istoga časa prestadoše i bolovi i krvarenje i ona potpuno ozdravi od raka u poslednjem stadijumu.

 

 

„SVETITELJ ME OSENIO KRSTOM I OZDRAVILA SAM“

 

 

Gospođa Aleksandra Mihu iz Nea Liosije doslovno pripoveda ovo:

 

„Sveti Nektarije, klanjam se blagodati tvojoj. Ja, sluškinja Gospodnja, dolazim da ti se zahvalim za veliko čudo koje si još jednom učinio mojoj kćeri Eleni“.

 

Gospođa Mihu nam je ispričala taj događaj:

 

„Bio je 2. januar 1995. Nalazili smo se u Kanadi. Tog dana smo moju kći hitno prevezli u bolnicu, jer je imala velike bolove u leđima i grudima. Lekari su konstatovali plućnu emboliju. Situacija je bila ozbiljna. Zatražili smo da nam kažu sve pojedinosti, pa su nam rekli da nema mnogo nade. Odmah smo sa dubokom verom prizvali Presvetu Bogorodicu i svetog Nektarija. Ni našem starcu nije dugo trebalo da dođe k nama u tuđinu. Međutim, onog dana kad smo je odvezli u bolnicu, bolničarke su je odvezle na odeljenje, a mi smo ostali da sredimo administraciju, pa smo se kasnije popeli do nje, možda nekih desetak minuta kasnije. Kada smo ušli u njenu sobu, zatekli smo je potresenu. Reče mi: „Mama, pogledaj mi ruke! Na njima je još uvek sveto miro! Došao je sveti Nektarije, osenio me krsnim znakom i ja sam sada dobro. Osenio me komadom vate natopljenim svetim mirom i rekao mi da se ne plašim“. 

 

Od tog časa Elenino zdravlje se gotovo trenutno poboljšalo i danas je srećno udata žena sa troje dece. Blagodarimo ti, sveti Nektarije, i bićemo ti porodično blagodarni do kraja života! Nazivamo te svojim porodičnim isceliteljem i lekarom! Ko god te sa verom u Boga prizove u pomoć, hitaš i pre lekara da čudotvoriš! Klanjamo se blagodati tvojoj. Da da Bog da budemo uvek pod tvojom zaštitom.

 

Slava Tebi, Hriste, i svetima Tvojim.

 

Blagodarim ti, svetitelju naš, preklonjenih kolena ti se zahvaljujem!“

 

 

Iz knjige „Sveti Nektarije Eginski uči i leči: Ne ostavljaj nas, oče blagi“, Očev dom, Beograd 2017.    

 

 

 

 

 

Product designer Werner Aisslinger and partner Tina Bunyaprasit, the creative team at Aisslinger Studio, and NOMOS's own designer designed this bold watch together. From the Museum of Contemporary Art in New York (MoMA) to the V&A Museum to the Vitra Design Museum, his works are favored by exhibitions around the world. The dial is inspired by the racetrack,replica breitling whose linear design is displayed on the edge of the dial and on the small seconds hand. The narrow date window can display three different dates at the same time, namely yesterday, today and tomorrow at a glance.replica hublot In addition, the watch has a quick date adjustment function that can be easily adjusted by two-way operation of the crown. Aisslinger and Bunyaprasit are delighted with the news: Designing a mechanical watch is a very meaningful project and to win the Good Design Award now is even more amazing. It's a good start for this year.

Pročitano: 8533 puta