MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

POKLONIČKA POSJETA IZ VUKOVARA



 

U Nedjelju mironosica, 22. aprila 2018. godine, manastir Lepavinu je posjetila grupa od tridesetak hodočasnika iz Vukovara.

 If you wanna buy fine and hublot copy watches ebay, you cannot miss this online store of quality knockoff Hublot.

You can find high-quality super cartier clone watches sale on this website. Just place an order online.

Svetu liturgiju su služili arhimandrit Danilo (Ljubotina) iz Zagreba i jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat svete obitelji lepavinske. 

 

Veći broj vjernika se pričestio Najsvetijim Tajnama Tijela i Krvi Gospodnje.

 

U nedjeljnoj propovijedi arhimandrit Danilo je govorio o praznovanju Nedjelje svetih žena mironosica, naglasivši da je „ženska strana života pronijela vjeru u Vaskrsenje Hristovo bez sumnje u njenu spasonosnu silu i bez sumnje da je Vaskrsenje razbilo tamu i prostore smrti…“

 

 

Poslije posluženja u manastirskoj porti, molitve pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske čitao je o. Vasilije.

 

Svi hodočasnici i prisutni vjernici bili su pozvani na trpezu ljubavi, za kojom je o. Danilo izgovorio i besjedu posvećenu sjećanju na arhimandrita Gavrila (Vučkovića), dugogodišnjeg nastojatelja manastira Lepavine, „koji je za nas važna monaška ličnost, zato što je on svetogorski duh i svetogorski tipik, i skromnost svetogorskog monaha, prenio na daleki Zapad, ovdje blizu mađarske granice“.   

 

 

 

Smrtovnice Osmrtnice

Pročitano: 6684 puta