MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

TEODOROVA SUBOTA I NEDJELJA PRAVOSLAVLJA U MANASTIRU LEPAVINI



 

U Teodorovu subotu, koja se ove godine praznovala na dan svetih mučenika Evtropija, Kleonika i Vasiliska, 16. (3) marta, u manastir Lepavinu su na poklonjenje došli hodočasnici iz Beča, Ljubljane i Novog Sada. 

 

Svetu liturgiju su služili jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat svetovavedenjske obitelji lepavinske, jerej Radovan Dimitrić, paroh koprivnički, i jerej Branislav Todorović, paroh velikopoganački. 

 

 

Skoro svi u hramu prisutni vjernici su, nakon prve sedmice velikoposnog podviga i bogobojažljive pripreme za sveto pričešće, prišli da prime, po riječima sv. Teofana Zatvornika, „najželjenije zacarenje Hrista Spasitelja unutar nas ljudi“. 

 

fake uhren

Replica Orologi

Sljedećeg dana, u Nedjelju Pravoslavlja, kada praznujemo „obnovljenje poštovanja svetih i časnih ikonasmrtovnicei pobjedu istinite vjere nad svim jeresima i lažnim učenjima, manastir Lepavinu su posjetili hodočasnici iz Banjaluke i Teslića.

 

Svetu liturgiju je služio jeromonah Vasilije (Srbljan). 

 

Kao i u subotu, i u nedjelju je skoro sav sabrani vjerni narod, prišavši Svetom putiru, primio Gospoda u sebe. 

 

 

Za sve hodočasnike, i u subotu i u nedjelju, manastirsko bratstvo je sa svojim saradnicima pripremilo trpezu ljubavi.

    

 

 

 

fake watches uk

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
https://kumasciniz.com/kategori/viskon-kumas/ https://kumasciniz.com/kategori/maroken-kumas/ hhttps://kumasciniz.com/kategori/krep-kumas/ https://kumasciniz.com/kategori/belmando-kumas/
https://grandturkbazaar.com/turkish-honey/ https://grandturkbazaar.com https://grandturkbazaar.com/natural-anzer-honey-from-anzer-plateau-sealed/

Pročitano: 7592 puta