MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Presveta Bogorodica Lepavinska
NASLOVNA NOVO NA SAJTU GALERIJA RADIO BLAGOVESTI KONTAKT

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ζίτσης Χρυσόστομος

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εκοιμήθη το πρωί της Τρίτης, 18 Δεκεμβρίου 2012 σε ηλικία 73 ετών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζίτσης κυρός Χρυσόστομος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Χρυσόστομος ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα, και άξιος λειτουργός του Αγίου Θυσιαστηρίου.

Γεννήθηκε το 1939 και εκάρη μοναχός από τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Παύλο, μετέπειτα Πατριάρχη των Σέρβων.

Το 1966 πήγε στην Αμερική, όπου τελείωσε την Θεολογική Σχολή της Αγίας Τριάδος του Jordanville στην λειτουργική θεολογία.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ζίτσης πέρασε και από το Άγιον Όρος, και συγκεκριμένα από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου όπου παρέμεινε για 20 ολόκληρα χρόνια.

Χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο, ενώ διετέλεσε Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους δύο φορές.

Η κηδεία του Επισκόπου Ζίτσης θα τελεστεί την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Κράλεβιο, ενώ θα ταφεί σε μοναστήρι κοντά στο Ούζιτσε μετά από επιθυμία του.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, Τοποτηρητής ορίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης.

http://www.romfea.gr/epikairotita/14903-2012-12-18-23-00-48

Διαβάστηκε: 3848 φορές

ARCHIMANDRITE GAVRILO

Αγαπητοί επισκέπτες του δικτυακού τόπου του μοναστηριού Λεπαβίνα. Λόγω του υψηλού αριθμού επισκεπτών, λαμβάνω την τιμή να σας περιγράψω στην αγγλική γλώσσα διάφορες δραστηριότητες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του μοναστηριού Λεπαβίνα. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι θα συμπεριλάβουμε στην ιστοσελίδα μας κείμενα μεταφρασμένα στα Ελληνικά που θα αφορούν σε διάφορα θέματα από άλλες ορθόδοξες ιστοσελίδες. Εύχομαι και πιστεύω ότι ο Κύριός μας θα με βοηθήσει σε αυτό.

Με την ευλογία του Θεού, από το μοναστήρι Λεπαβίνα Αρχιμανδρίτης Γκαβρίλο.

Krst
Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit G. Porfirije

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit G. Porfirije

Otac Gavrilo

BIOGRAFIJA OCA GAVRILA

Manastirski Casopis PDF

MANASTIRSKI
ČASOPIS - PDF